Хиалуронова киселина молекула

Хиалуронова киселина - Какво е хиалуронова киселина и какво прави за кожата ми?

чете се за 4 минути
Виж повече

Хиалуроновата киселина се произвежда естествено в младата кожа и играе ключова роля за хидратацията ѝ, затова е и популярна съставка в продукти за грижа за кожата. Настоящата статия разглежда какво е тя, как работи и как Eucerin я използва като активна съставка в продукти за почистване, грижа и слъцезащита, за да подсили хидратацията и да забави признаците на стареене на кожата.

What is hyaluronic acid?

Какво е хиалуронова киселина?

жена се усмихва с ръка на брадичката
Young skin is plump, firm and naturally rich in hyaluronic acid

 Хиалуроновата киселина е полизахаридна молекула (голям и сложен карбохидрат), също позната като хиалуронан. Формира се от клектките и съществува естествено в телата ни. Заедно с колагена и еластина тя е един от основните компоненти на съединителната тъкан, която обгражда кожните ни клетки - предоставя хидратация и плътност на кожата.

Младата и здрава кожа съдържа много хиалуронова киселина, но с възрастта кожата започва да я произвежда все по-малко и съществуващите запаси намаяват.

Хиалуроновата киселина е мощен овлажнител, което значи, че действа като магнит в привличането на вода. Може да свърже между 1000 и 10000 пъти собственото си тегло във вода (един грам свързва между един и десет литра). Хиалуроновата киселина също предотвратява загубата на влага, която е жизненоважна за хидратацията на кожата. Поддържането на оптимална хидратация е ключово за здравата кожа: без правилното количество вода кожата изсъхва и е по-малко ефективна като защитна бариера. Видимо губи сиянието си и плътността си.

В процеса на стареене на кожата клетките ни започват да произвеждат по-малко хиалуронова киселина и съществуващата такава започва да деградира. Това може да доведе до сухота, причинена от стареене, и е един от факторите, отговорни за видимите признаци за стареене на кожата като фини линии и бръчки, загуба на обем и загуба на еластичност.

Проучвания демоснтрират колко са ценни някои форми хиалуронова киселина като съставки в локалната грижа за кожата. Те помагат за увеличение на кожната хидратация и изпълват кожата, редуцирайки вида на бръчките. Хиалуроновата киселина също е изпробвана и доверена съставка в дермалните фолъри, които дерматолозите поставят, за да редуцират видимите признаци на стареене на кожата.

Какво прави хиалуроновата киселина за кожата ми?
Ефективна хидратация, докато сме още на 20 и след това, ще помогне за забавяне на признаците на стареене на кожата

Всеки тип кожа има полза от продукти за грица за кожата, които съдържат ефективна формула с хилуронова киселина и са особено ефективни на кожа, която е естествено суха, както и след средата на 20-те ни години, когато тя започва да показва първи признаци на стареене.

Хиалуроновата киселина има различно молекулярно тегло като някои формули са по-ефективни от други. Не е достатъчно продуктът да съдържа хиалуронова киселина: винаги се уверявайте, че купувате продукти от марки, на които имате доверие и знаете, че можете да разчитате на резултатите от техните проучвания за ефективност и поносимост от кожата.

Как работи високомолекулярната хиалуронова киселина/ Как работи нискомолекулярната хиалуронова киселина?
Високомолекулярна хиалуронова киселина/ Нискомолекулярна хиалуронова киселина

Има три основни вида хиалуронова киселина, които се използват в локалната грижа за кожата:

  • Високомолекулярна хиалуронова киселина (или дълогверижна). Тя остава на повърхността на кожата и рабори за подобряване на хидратация в най-външния слой на епидермиса, където се формират фините линии и бръчките.
  • Средномолекулярна хиалуронова киселина (или средноверижна) работи подобно на дълговерижната хиалуронова киселина.
  • Нискомолекулярна хиалуронова киселина (или късоверижна). Молекулите й са 40 пъти по-малки от тези на високомолекулярната хиалуронова киселина, тя преминава по-надълбоко в епидермалните слоеве, където стимулира собственото производство на хиалуронова киселина в кожата и попълва запасите хидратация там, където се заформят дълбоки бръчки.

Eucerin изпозлва високо- и нискомолекулярна хиалуронова киселина във формулите а Hyaluron-Filler2, Hyaluron-Filler+Elasticity, Anti-Pigment Серум с двойно действие и SUN Photoaging Control, за да таргетира и изпълни бръчките отвътре навън. Сериите Eucerin DermatoCLEAN с хиалурон и Eucerin Hyaluron-Filler+Volume-Lift съдържат нискомолекулярна хиалуронова киселина.

Всички формули на Eucerin са резултат от иновативни проучвания и развитие и 130 години експертиза в грижата за кожата. Те са клинично и демратологично доказано високоефективни и поносими към кожата.

1 Стандартната единица за мерене на маса на атом е килоДалтон (kDa). Високомолекулярната хиалуронова киселина е 2000kDa, а нискомолекулярната хиалронова киселина е 52kDa.

2 С изключение на Eucerin Hyaluron-Filler Ултралек хидратиращ гел, който комбинира средномолекулярна (вместо високомолекулярна) хиалуронова киселина с нискомолекулярна хиалуронова киселина

Киселината ще помогне да поддържате кожата си хидратирана и със здрав вид, както и да забавите видимите признаци на стареене.

Почистване с хиалуронова киселина

dermatoclean

Eucerin DermatoCLEAN с хуалурон е серия от хидратиращи почистващи продукти (гел, мляко, мицеларна пяна и мицеларна вода).

Дерматологично доказано почистват нежно и ефективно, комбинирайки изключително лек почистващ комплекс с хиалуронова киселина и други хидратиращи съставки, които предпазват естествената хидратация на кожата и не я изсушават. Подходящи са за всеки тип кожа, като я оставят с чувство за чистота, мекота и хидратация.

Продукти за грижа с хиалуронова киселина

Care products with Hyaluronic Acid

Eucerin предлага голям избор от продукти за грижа, които да максимизират ползите от хидратиране с хиалуронова киселина за кожата. Нашите три серии са предназначени специално за всеки основен стадии от процеса на стареене на кожата и ефективността им е дерматологично доказана:

hyaluron filler

Eucerin Hyaluron-Filler се бори с първите признаци на стареене като фини линии и бръчки. Изпълва дори най-дълбоките бръчки за подмладен вид на кожата.

Hyaluronzuur is een belangrijk ingrediënt in Eucerin Hyaluron-Filler

Eucerin Hyaluron-Filler+Volume-Lift адресира задълбочаването на бръчките и загубат на обем, контур и здравина, които кожата развива с годините. Изпълва дълбоки бръчки и подчертава лицевия контур за лифтинг ефект.

 Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity подхранва крехката зряла кожа. Изпълва дълбоки бръчки и подобрява еластичността.

Слънцезащита с хиалуронова киселина

Sun protection with Hyaluronic Acid

Един от негативните ефекти на прекомерното излагане на слънце е, че то изсушава кожата и води до фотостареене (преждевременно стареене на кожата, причинено от слънцето).

Eucerin SUN Photoaging Control SPF50 е слънцезащитен флуид за всекидневна употреба, който предлага най-доброто в слънцезащитата. Формулата е допълнително обогатена с хуалуронова киселина и видимо редуцира бръчките по лице, врат и деколте.

What else can I do to keep my skin hydrated?

Здравословни избори в начина на живот ще помогнат на кожата да изглежда и се чувства мека, гладка и здрава за по-дълго време. Опитайте се да правите много тренировки, да ядете в балансиран режим на хранене, да пиете много вода, да лимитирате пиенето на алкохол, да откажете цигарите и да се наспивате добре през нощта.

Още по темата

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.

За цялостна грижа