Нашата история – повече от 100 години – Иновативни медицински продукти за грижа за кожата

Виж повече

Вече повече от век Beiersdorf, компанията зад Eucerin, е синоним на революционни иновации във формулите за грижа за кожата. От самото начало, изследователската и развойна дейност в Eucerin върви ръка за ръка с дерматологичните изследвания.

Основаването на Eucerin

Основател на Beiersdorf – Пол К. Байерсдорф
Всеки продукт на Eucerin е базиран на задълбочени проучвания и тясно сътрудничество между фармацевти и дерматолози – от самото начало.

Началото на марката се поставя в аптеката на Пол К. Байерсдорф в Хамбург.

През 1882 г. Пол К. Байерсдорф кандидатства за патент за нов вид анкерпласт с медицински субстанции и след получаването му основава компанията Beiersdorf. Осем години по-късно той продава бизнеса на фармацевта Оскар Тропловиц, който започва производството на продукти с марката Beiersdorf. Тясното му сътрудничество с един от първите дерматолози, Пол Герсон Уна означава, че тези продукти са били вдъхновени от и базирани на най-новите проучвания в областта на грижата за кожата.

Тази комбинация от изследователска и развойна дейност продължава във времето и до наши дни.

Това означава, че всички наши продукти се базират на научни изследвания. Ефикасността и поносимостта им от кожата са доказани, като по тази начин предоставят надеждни решения за различните състояния и проблеми на кожата.

Революционен подход в грижата за кожата вече повече от век

1900

Д-р Лифшутц кандидатства за патент за Eucerin, за да произвежда стабилна емулсия.
Първата продуктова линия на Eucerin.

Eucerit
През 1900 г. младият химик Исак Лифшутц кандидатства за патент за емулгатор, който нарича Eucerit – вдъхновен от гръцката дума за „красив восък“.  Разработването на Eucerit от д-р Лифшутц представлява медицинска революция за своето време. Eucerit е технологичната основа за разработване за пръв път на стабилни емулсии тип „вода в масло“. Продуктът е и основата за всички продукти на Beiersdorf по това време. Проф. Уна е особено впечатлен от качествата на създадения мехлем.
 

Мехлемът Eucerin се приема добре от фармацевтите поради стабилната си и гладка текстура; лесно се предписва от лекарите и се понася добре от пациентите поради мекотата си и охлаждащия ефект.

1950 -1960

Крем Eucerin pH5
През 1950 г. се появява следващият продукт: кремът pH5. Продуктът е създаден с цел поддържане на алкалното ниво на кожата, което е истинска иновация по това време. Това е първият продукт, който гарантира поддържане и възстановяване на защитната киселинна бариера на кожата - изключително важно условие в грижата за кожата и до днес.

1970- 1980

Лосион и крем Eucerin pH5
Първата продуктова линия на Eucerin, която е подходяща за използване върху всички области на тялото и е особено подходяща за употреба при чувствителна кожа.  Чрез продуктовата серия ph5 Eucerin предлага холистичен подход за медицинска грижа и защита на кожата. Специално разработена за чувствителна кожа, днес тя все още се препоръчва от лекари по света за редица кожни проблеми поради своята поносимост и защитни свойства.

Първата продуктова линия Eucerin pH5 се препоръчвала за третиране на кожни заболявания в хирургията.

1991 - 1994

1991 – Слънцезащитна грижа от Eucerin
Първите продукти на Eucerin, които клинично доказано предпазват кожата от слънчеви алергии. Тяхната двустепенна система е иновация в слънцезащитните продукти, като подобрява защитните механизми на кожата срещу вредното влияние на UVA лъчите и намалява възпалителните процеси.

1992 – Laceran
През тази година се пуска на пазара продуктова линия със съдържание на уреа под името LACERAN, предназначена за суха кожа. Уреа е естествена за здравата кожа и е важен естествен овлажняващ фактор. В много състояния на суха кожа естествените нива на уреа намаляват, което води до допълнителна загуба на хидратация. Чрез добавянето на тази активна съставка, Laceran ефикасно облекчава сърбежа и сухотата.

1994 – Laceran Omega
Продукти със съдържание на Omega-6 мастни киселини, специално разработени като допълнителна грижа при атопичен дерматит. Тези естествени мастни киселини засилват защитната бариера на кожата и намаляват дехидратирането ѝ, което от своя страна омекотява и подхранва грубата и суха кожа. 

Прочетете повече за идеята зад Eucerin AtopiControl и неговото разработване.

1995 - 1999

Печатна реклама за Eucerin pH5 Душ олио за чувствителна кожа през 1995 г.

1995 – Eucerin pH5 Душ олио за чувствителна кожа
Истинска иновация: Eucerin Душ олио за чувствителна кожа предпазва кожата от изсушаване, като я почиства с изключително нежни сърфактанти.

1996 – Eucerin Hydro Balance и Lipo-Balance
С пускането на Eucerin Hydro Balance и Lipo-Balance, Eucerin предприема първата стъпка за предлагане на решение на медицинската козметика за чувствителна кожа на лицето.

Повече от десетилетие продуктовата линия Eucerin Q10 ACTIVE за чувствителна кожа е ефективно решение при първата поява на бръчки.

1998 – Крем против бръчки Eucerin Q10
Първият продукт на Eucerin със съдържание на коензим Q10, който предлага решение за чувствителна старееща кожа. Това естествено съдържащо се вещество стимулира производството на енергия в клетките.  Продуктите на Eucerin с Q10 спомагат регенерацията на чувствителната кожа и намаляват дълбочината на фините линии и бръчки.

Прочетете повече за идеята зад Eucerin Q10 ACTIVE и разработването на серията.

1999 – Eucerin Re-balance
Първата продуктова линия, която съдържа активната съставка Fucogel. Тя засилва устойчивостта срещу външни дразнители и осезаемо облекчава хиперчувствителната кожа.

Печатна реклама през 1999 г.

1999 – Грижа за акнеична кожа от Eucerin
Разбирайки, че предразположената към акне кожа е проблем не само сред тийнейджърите, Eucerin пуска продуктова линия за възрастни с кожа, склонна към акне. Продуктите атакуват проблема в основата му  – във фоликула – като същевременно предпазват кожата от изсушаване.

Благодарение на тези свои качества, Продуктите на Eucerin са идеално решение за грижа за кожа с акне по време на медикаментозно лечение

Прочетете повече за идеята зад серията Eucerin DermoPURIFYER и нейното разработване.

2000 - 2005

2000 – Eucerin Vital
Продуктовата линия Eucerin Vital е разработена специално за нуждите на зрялата кожа, която губи еластичност, особено след менопаузата. Като ключова активна съставка в тези продукти се използва ретинол

2004 – Eucerin Modelliance
Първият продукт на Eucerin против бръчки, целящ да „премоделира“ и стегне контурите на лицето.  Формулата му, която комбинира екстракт от гинко и урсолова киселина, стимулира производството на колаген в кожата и намалява появата на бръчки.

2005 – Eucerin Anti-Pigment флуид
Първият продукт на Eucerin, който намалява появата на петна и хиперпигментация на кожата чрез използване на диоева киселина, влияеща върху производството на меланин в кожата.

2005 – Eucerin Anti-Redness
Първата продуктова линия на Eucerin за намаляване на зачервяването на кожата. Съдържа успокояващия кожата ликохалкон А, както и зелени маскиращи пигменти, които неутрализират зачервяването. Това е една от първите продуктови линии медицинска козметика, които осигуряват незабавно и дълготрайно облекчение за склонната към зачервяване кожа, намаляват петната и видимите капиляри.

2006

2006 – Eucerin Hyaluron-Filler

Тази революционна продуктова линия е вдъхновена от медицинските инжекции с хиалуронова киселина за борба с бръчките. Съдържа се в някои от най-успешните продукти против бръчки, продавани в аптеките.

Продуктите заглаждат бръчките благодарение на комбинацията от активната съставка хиалуронова киселина, която интензивно хидратира кожата и изглажда повърхността ѝ, като намалява линиите и бръчките,  и сапонин, който стимулира синтеза на хиалурон в кожата.

Продуктите заглаждат бръчките благодарение на комбинацията от активната съставка хиалуронова киселина, която интензивно хидратира кожата и изглажда повърхността ѝ и намалява линиите и бръчките,  и сапонин, който стимулира синтеза на хиалурон в кожата.

2008 и 2010

С пускането на продуктовата гама Eucerin DermoDENSIFYER през 2008 г. Eucerin се фокусира върху грижата против стареенето.
От 2010 г. Eucerin осигурява дълбоко хидратираща грижа за кожата на лицето и тялото с продуктовата линия Eucerin AQUAporin ACTIVE.

2008 Eucerin DermoDENSIFYER
Първият продукт на Eucerin за възстановяване на плътността и подмладяване на визията на стареещата кожа – без химичен пилинг. Формулата комбинира олигопептиди (Apiaceae-Peptides) и естествено извлечен арктиин за подсилване на структурата на кожата и стимулиране на производството на колаген, като същевременно придава на кожата подмладен и блестящ вид.  

2010 Eucerin AQUAporin ACTIVE
Вдъхновена от откритие, спечелило Нобелова награда, това е първата продуктова серия на Eucerin, която активира естествените хидратиращи механизми на кожата, като създава нови аквапорини. Аквапорините са водни канали, разположени в клетъчните мембрани, които регулират трансфера на вода навътре и навън от клетката. Основната съставка глюко-глицерол е биологично идентичен с молекулите, които стимулират аквапорините в кожата и възстановяват естественото движение на водата. Това е иновация в продуктите за дълбоко хидратиране.

2010 – Eucerin Men
Кожата на мъжете е различна от тази на жените – различни са и кожните тъкани.  Много от характерните особености при мъжете са свързани с бръсненето, което причинява раздразнения, обриви и порязвания. 

Линията Eucerin Men е специално разработена за справяне с неудобствата, причинявани от бръсненето. Благодарение на антибактериалните свойства на среброто и на противовъзпалителната съставка ликохалкон A, тя успешно се справя с раздразненията от бръсненето.

Кожата на мъжете е различна от тази на жените – Eucerin предлага серия продукти, разработени спрямо специалните ѝ нужди.

2011

Комбинирането на технологията Aquaporin с добре познатата активна съставка уреа сега е ключова за продуктовата линия Eucerin Complete Repair.
Сухата кожа е един от най-често срещаните кожни проблеми. Базираните на уреа лосиони са решението, предлагано от Eucerin – вече почти 20 години.

Eucerin Complete Repair
След като продуктите Laceran започват да се предлагат с марката Eucerin през 1996 г. и след почти 20 години успешно предлагане на базирани на уреа лосиони и кремове… 
Дойде моментът за промяна в технологията на формулата: интегрирането на технологията Aquaporin в лосионите за суха кожа.
Новият продукт на Eucerin за грижа за суха кожа, който е резултат от задълбочени и иновативни проучвания, предоставя цялостно решение за облекчаване на симптомите, свързани с изключително сухата кожа. Той се справя не само със симптомите, но и с трите основни фактора, които я причиняват: недостиг на естествени овлажняващи фактори (NMF), липса на бариерни липиди (серамиди), както и слаби хидратиращи механизми на кожата (аквапорини).

2012

Продуктовата линия Eucerin DermoCapillaire е разработена за справяне с най-често срещаните проблеми на скалпа и косата.
При клинични проучвания, продуктовата линия Eucerin Even Brighter доказано намалява появата на тъмни петна.

Eucerin DermoCapillaire
На базата на откритието, че повечето от проблемите на косата се дължат на микро-възпаления на скалпа, изследователите на Eucerin разработват серия от продукти за най-често срещаните проблеми на косата и скалпа.  Благодарение на ключовата съставка ликохалкон A, микро-възпалението на скалпа е облекчено, а (в комбинация с допълващи специални активни съставки) кожата на главата е възстановена.  

Eucerin Even Brighter
Ново поколение от изсветляващи продукти за кожа с отлично действие при хиперпигментация.
Въз основа на доброто познаване на молекулярните процеси, които причиняват нарушенията в кожната пигментация, изследователите на Beiersdorf откриват, че B-ресорсинолът може да намали производството на меланин и по този начин да балансира пигментацията.

Институтът за изследване на кожата на Eucerin
Първият Институт за изследване на кожата на Eucerin е открит в Хамбург и предоставя възможност за доближаване до познанията на Eucerin в областта на медицинската грижа за кожата. Той предлага анализ на кожата, лична консултация, както и редица процедури. За тази цел Eucerin е разработил свой собствен кожен анализатор, който може да определи уникалния код на кожата на всеки човек и след това да го използва за разработването на персонализирана грижа и планове за лечебни процедури.

Сърцето на Eucerin – базираният в Хамбург „Haut Institut“.

2013

Клинично тестваната продуктова линия Eucerin Volume-Filler е разработена специално за слоевете от кожата, в които се наблюдава загуба на обем.
Продуктите Eucerin AtopiControl са специално разработени за суха и раздразнена кожа, както и за атопична кожа по време на спокойни и остри фази с възпаление.

Eucerin Volume-Filler
С напредване на възрастта потребителите разбират, че бръчките вече не са най-сериозният проблем, съпътстващ стареенето. По-скоро става въпрос за отпускане на кожа и промяна на лицевия контур.

За тези потребители изследователите на Eucerin създадоха продуктовата серия Volume-Filler. Включва три активни съставки, предназначени за различните слоеве на кожата, които целят възстановяване на обема и на лицевия контур. 

Eucerin AtopiControl
След пускането на Laceran Omega през 1994 г., Omega-6 мастните киселини са се доказали като активна съставка за ефективна грижа за атопична кожа. 

Откриването на противовъзпалителното действие на ликохалкон A и антибактериалния ефект на декандиол дава възможност за разработването на продуктова линия, която отговаря на нуждите на дерматолози и педиатри: осигуряване на ефективни решения за грижа за кожата за всички фази на атопичния дерматит.

Какво следва?

Изследователски център Beiersdorf в Хамбург, Германия.

Днес сме признати като една от най-надеждните марки в грижата за кожата. А ангажиментът ни към задълбочено изследване и изключително качество на продуктите е все така голям. Нашата отправна точка и фокус винаги са върху кожата, а чрез по-добро разбиране на структурата и функциите ѝ вървим към бъдеще, в което откриваме нови дейности и все по-ефективни решения.