Стари продукти на Eucerin

Нашата история – повече от 100 години иновативни медицински продукти за грижа за кожата

Вече повече от век Beiersdorf, компанията зад Eucerin, е синоним на революционни иновации във формулите за грижа за кожата. От самото начало, изследователската и развойна дейност в Eucerin върви ръка за ръка с дерматологичните изследвания.

Основаването на Eucerin

Началото на марката се поставя в аптеката на Пол К. Байерсдорф в Хамбург.

През 1882 г. Пол К. Байерсдорф кандидатства за патент за нов вид анкерпласт с медицински субстанции и след получаването му основава компанията Beiersdorf. Осем години по-късно той продава бизнеса на фармацевта Оскар Тропловиц, който започва производството на продукти с марката Beiersdorf. Тясното му сътрудничество с един от първите дерматолози, Пол Герсон Уна означава, че тези продукти са били вдъхновени от и базирани на най-новите проучвания в областта на грижата за кожата.

Тази комбинация от изследователска и развойна дейност продължава във времето и до наши дни.

Това означава, че всички наши продукти се базират на научни изследвания. Ефикасността и поносимостта им от кожата са доказани, като по тази начин предоставят надеждни решения за различните състояния и проблеми на кожата.

Основател на Beiersdorf – Пол К. Байерсдорф
Всеки продукт на Eucerin е базиран на задълбочени проучвания и тясно сътрудничество между фармацевти и дерматолози – от самото начало.

Революционен подход в грижата за кожата вече повече от век

1900

Eucerit
През 1900 г. младият химик Исак Лифшутц кандидатства за патент за емулгатор, който нарича Eucerit – вдъхновен от гръцката дума за „красив восък“.  Разработването на Eucerit от д-р Лифшутц представлява медицинска революция за своето време. Eucerit е технологичната основа за разработване за пръв път на стабилни емулсии тип „вода в масло“. Продуктът е и основата за всички продукти на Beiersdorf по това време. Проф. Уна е особено впечатлен от качествата на създадения мехлем.
 

Мехлемът Eucerin се приема добре от фармацевтите поради стабилната си и гладка текстура; лесно се предписва от лекарите и се понася добре от пациентите поради мекотата си и охлаждащия ефект.

Д-р Лифшутц кандидатства за патент за Eucerin, за да произвежда стабилна емулсия.
Първата продуктова линия на Eucerin.

1950 -1960

Крем Eucerin pH5
През 1950 г. се появява следващият продукт: кремът pH5. Продуктът е създаден с цел поддържане на алкалното ниво на кожата, което е истинска иновация по това време. Това е първият продукт, който гарантира поддържане и възстановяване на защитната киселинна бариера на кожата - изключително важно условие в грижата за кожата и до днес.

1970- 1980

Лосион и крем Eucerin pH5
Първата продуктова линия на Eucerin, която е подходяща за използване върху всички области на тялото и е особено подходяща за употреба при чувствителна кожа.  Чрез продуктовата серия ph5 Eucerin предлага холистичен подход за медицинска грижа и защита на кожата. Специално разработена за чувствителна кожа, днес тя все още се препоръчва от лекари по света за редица кожни проблеми поради своята поносимост и защитни свойства.

Първата продуктова линия Eucerin pH5 се препоръчвала за третиране на кожни заболявания в хирургията.

1991 - 1994

1991 – Слънцезащитна грижа от Eucerin
Първите продукти на Eucerin, които клинично доказано предпазват кожата от слънчеви алергии. Тяхната двустепенна система е иновация в слънцезащитните продукти, като подобрява защитните механизми на кожата срещу вредното влияние на UVA лъчите и намалява възпалителните процеси.

1992 – Laceran
През тази година се пуска на пазара продуктова линия със съдържание на уреа под името LACERAN, предназначена за суха кожа. Уреа е естествена за здравата кожа и е важен естествен овлажняващ фактор. В много състояния на суха кожа естествените нива на уреа намаляват, което води до допълнителна загуба на хидратация. Чрез добавянето на тази активна съставка, Laceran ефикасно облекчава сърбежа и сухотата.

1994 – Laceran Omega
Продукти със съдържание на Omega-6 мастни киселини, специално разработени като допълнителна грижа при атопичен дерматит. Тези естествени мастни киселини засилват защитната бариера на кожата и намаляват дехидратирането ѝ, което от своя страна омекотява и подхранва грубата и суха кожа. 

Прочетете повече за идеята зад Eucerin AtopiControl и неговото разработване.

1995 - 1999

1995 – Eucerin pH5 Душ олио за чувствителна кожа
Истинска иновация: Eucerin Душ олио за чувствителна кожа предпазва кожата от изсушаване, като я почиства с изключително нежни сърфактанти.

1996 – Eucerin Hydro Balance и Lipo-Balance
С пускането на Eucerin Hydro Balance и Lipo-Balance, Eucerin предприема първата стъпка за предлагане на решение на медицинската козметика за чувствителна кожа на лицето.

Печатна реклама за Eucerin pH5 Душ олио за чувствителна кожа през 1995 г.

1998 – Крем против бръчки Eucerin Q10
Първият продукт на Eucerin със съдържание на коензим Q10, който предлага решение за чувствителна старееща кожа. Това естествено съдържащо се вещество стимулира производството на енергия в клетките.  Продуктите на Eucerin с Q10 спомагат регенерацията на чувствителната кожа и намаляват дълбочината на фините линии и бръчки.

Прочетете повече за идеята зад Eucerin Q10 ACTIVE и разработването на серията.

1999 – Eucerin Re-balance
Първата продуктова линия, която съдържа активната съставка Fucogel. Тя засилва устойчивостта срещу външни дразнители и осезаемо облекчава хиперчувствителната кожа.

Повече от десетилетие продуктовата линия Eucerin Q10 ACTIVE за чувствителна кожа е ефективно решение при първата поява на бръчки.

1999 – Грижа за акнеична кожа от Eucerin
Разбирайки, че предразположената към акне кожа е проблем не само сред тийнейджърите, Eucerin пуска продуктова линия за възрастни с кожа, склонна към акне. Продуктите атакуват проблема в основата му  – във фоликула – като същевременно предпазват кожата от изсушаване.

Благодарение на тези свои качества, Продуктите на Eucerin са идеално решение за грижа за кожа с акне по време на медикаментозно лечение

Прочетете повече за идеята зад серията Eucerin DermoPURIFYER и нейното разработване.

Печатна реклама през 1999 г.

2000 - 2005

2000 – Eucerin Vital
Продуктовата линия Eucerin Vital е разработена специално за нуждите на зрялата кожа, която губи еластичност, особено след менопаузата. Като ключова активна съставка в тези продукти се използва ретинол

2004 – Eucerin Modelliance
Първият продукт на Eucerin против бръчки, целящ да „премоделира“ и стегне контурите на лицето.  Формулата му, която комбинира екстракт от гинко и урсолова киселина, стимулира производството на колаген в кожата и намалява появата на бръчки.

2005 – Eucerin Anti-Pigment флуид
Първият продукт на Eucerin, който намалява появата на петна и хиперпигментация на кожата чрез използване на диоева киселина, влияеща върху производството на меланин в кожата.

2005 – Eucerin Anti-Redness
Първата продуктова линия на Eucerin за намаляване на зачервяването на кожата. Съдържа успокояващия кожата ликохалкон А, както и зелени маскиращи пигменти, които неутрализират зачервяването. Това е една от първите продуктови линии медицинска козметика, които осигуряват незабавно и дълготрайно облекчение за склонната към зачервяване кожа, намаляват петната и видимите капиляри.

2006

2006 – Eucerin Hyaluron-Filler

Тази революционна продуктова линия е вдъхновена от медицинските инжекции с хиалуронова киселина за борба с бръчките. Съдържа се в някои от най-успешните продукти против бръчки, продавани в аптеките.

Продуктите заглаждат бръчките благодарение на комбинацията от активната съставка хиалуронова киселина, която интензивно хидратира кожата и изглажда повърхността ѝ, като намалява линиите и бръчките,  и сапонин, който стимулира синтеза на хиалурон в кожата.

Продуктите заглаждат бръчките благодарение на комбинацията от активната съставка хиалуронова киселина, която интензивно хидратира кожата и изглажда повърхността ѝ и намалява линиите и бръчките,  и сапонин, който стимулира синтеза на хиалурон в кожата.

2008 и 2010

2008 Eucerin DermoDENSIFYER
Първият продукт на Eucerin за възстановяване на плътността и подмладяване на визията на стареещата кожа – без химичен пилинг. Формулата комбинира олигопептиди (Apiaceae-Peptides) и естествено извлечен арктиин за подсилване на структурата на кожата и стимулиране на производството на колаген, като същевременно придава на кожата подмладен и блестящ вид.  

2010 Eucerin AQUAporin ACTIVE
Вдъхновена от откритие, спечелило Нобелова награда, това е първата продуктова серия на Eucerin, която активира естествените хидратиращи механизми на кожата, като създава нови аквапорини. Аквапорините са водни канали, разположени в клетъчните мембрани, които регулират трансфера на вода навътре и навън от клетката. Основната съставка глюко-глицерол е биологично идентичен с молекулите, които стимулират аквапорините в кожата и възстановяват естественото движение на водата. Това е иновация в продуктите за дълбоко хидратиране.
С пускането на продуктовата гама Eucerin DermoDENSIFYER през 2008 г. Eucerin се фокусира върху грижата против стареенето.
От 2010 г. Eucerin осигурява дълбоко хидратираща грижа за кожата на лицето и тялото с продуктовата линия Eucerin AQUAporin ACTIVE.

2010 – Eucerin Men
Кожата на мъжете е различна от тази на жените – различни са и кожните тъкани.  Много от характерните особености при мъжете са свързани с бръсненето, което причинява раздразнения, обриви и порязвания. 

Линията Eucerin Men е специално разработена за справяне с неудобствата, причинявани от бръсненето. Благодарение на антибактериалните свойства на среброто и на противовъзпалителната съставка ликохалкон A, тя успешно се справя с раздразненията от бръсненето.

Кожата на мъжете е различна от тази на жените – Eucerin предлага серия продукти, разработени спрямо специалните ѝ нужди.

2011

Eucerin Complete Repair
След като продуктите Laceran започват да се предлагат с марката Eucerin през 1996 г. и след почти 20 години успешно предлагане на базирани на уреа лосиони и кремове… 
Дойде моментът за промяна в технологията на формулата: интегрирането на технологията Aquaporin в лосионите за суха кожа.
Новият продукт на Eucerin за грижа за суха кожа, който е резултат от задълбочени и иновативни проучвания, предоставя цялостно решение за облекчаване на симптомите, свързани с изключително сухата кожа. Той се справя не само със симптомите, но и с трите основни фактора, които я причиняват: недостиг на естествени овлажняващи фактори (NMF), липса на бариерни липиди (серамиди), както и слаби хидратиращи механизми на кожата (аквапорини).
Комбинирането на технологията Aquaporin с добре познатата активна съставка уреа сега е ключова за продуктовата линия Eucerin Complete Repair.
Сухата кожа е един от най-често срещаните кожни проблеми. Базираните на уреа лосиони са решението, предлагано от Eucerin – вече почти 20 години.

2012

Eucerin DermoCapillaire
На базата на откритието, че повечето от проблемите на косата се дължат на микро-възпаления на скалпа, изследователите на Eucerin разработват серия от продукти за най-често срещаните проблеми на косата и скалпа.  Благодарение на ключовата съставка ликохалкон A, микро-възпалението на скалпа е облекчено, а (в комбинация с допълващи специални активни съставки) кожата на главата е възстановена.  

Eucerin Even Brighter
Ново поколение от изсветляващи продукти за кожа с отлично действие при хиперпигментация.
Въз основа на доброто познаване на молекулярните процеси, които причиняват нарушенията в кожната пигментация, изследователите на Beiersdorf откриват, че B-ресорсинолът може да намали производството на меланин и по този начин да балансира пигментацията.
Продуктовата линия Eucerin DermoCapillaire е разработена за справяне с най-често срещаните проблеми на скалпа и косата.
При клинични проучвания, продуктовата линия Eucerin Even Brighter доказано намалява появата на тъмни петна.

Институтът за изследване на кожата на Eucerin
Първият Институт за изследване на кожата на Eucerin е открит в Хамбург и предоставя възможност за доближаване до познанията на Eucerin в областта на медицинската грижа за кожата. Той предлага анализ на кожата, лична консултация, както и редица процедури. За тази цел Eucerin е разработил свой собствен кожен анализатор, който може да определи уникалния код на кожата на всеки човек и след това да го използва за разработването на персонализирана грижа и планове за лечебни процедури.

Сърцето на Eucerin – базираният в Хамбург „Haut Institut“.

2013

Eucerin Volume-Filler
С напредване на възрастта потребителите разбират, че бръчките вече не са най-сериозният проблем, съпътстващ стареенето. По-скоро става въпрос за отпускане на кожа и промяна на лицевия контур.

За тези потребители изследователите на Eucerin създадоха продуктовата серия Volume-Filler. Включва три активни съставки, предназначени за различните слоеве на кожата, които целят възстановяване на обема и на лицевия контур. 

Eucerin AtopiControl
След пускането на Laceran Omega през 1994 г., Omega-6 мастните киселини са се доказали като активна съставка за ефективна грижа за атопична кожа. 

Откриването на противовъзпалителното действие на ликохалкон A и антибактериалния ефект на декандиол дава възможност за разработването на продуктова линия, която отговаря на нуждите на дерматолози и педиатри: осигуряване на ефективни решения за грижа за кожата за всички фази на атопичния дерматит.
Клинично тестваната продуктова линия Eucerin Volume-Filler е разработена специално за слоевете от кожата, в които се наблюдава загуба на обем.
Продуктите Eucerin AtopiControl са специално разработени за суха и раздразнена кожа, както и за атопична кожа по време на спокойни и остри фази с възпаление.

Какво следва?

Днес сме признати като една от най-надеждните марки в грижата за кожата. А ангажиментът ни към задълбочено изследване и изключително качество на продуктите е все така голям. Нашата отправна точка и фокус винаги са върху кожата, а чрез по-добро разбиране на структурата и функциите ѝ вървим към бъдеще, в което откриваме нови дейности и все по-ефективни решения.

Изследователски център Beiersdorf в Хамбург, Германия.