Как да се грижим за кожата

чете се за 2 минути
Виж повече

Проверявайте редовно кожата си

Ако сте диабетик, кожата на стъпалата ви е особено податлива на увреждане, затова проверявайте редовно състоянието на стъпалата си. Може би семейството или приятелите ви могат да помогнат?

Винаги почиствайте кожата си, преди да я овлажните.

Носете чорапи и обувки, изработени от дишащи материали, за да предотвратите натрупването на влага.

Избягвайте причинителите на възпаление

Избягвайте храни, които могат да причинят сърбеж на кожата, особено цитрусови плодове (пресни плодове, плодови сокове и газирани напитки на основата на сок) и не пийте хлорирана вода.

Не киснете краката си във вода и оцет и не се опитвайте да използвате гелове или пудри за крака.

Как да се грижим за диабетната кожа

Диабетиците често страдат от нарушена кожна бариера, което може да доведе до понижена активност на потните и мастните жлези. Резултатът е суха или лющеща се кожа.

В по-екстремни случаи диабетът може да пречи на способността на кожата да разпознава рани и така да се увеличи рискът от инфекция.

Предоставянето на диабетната кожа на грижата, от която се нуждае, може да помогне за предотвратяване и/или облекчаване на тези симптоми.

Бъдете внимателни, когато почиствате кожата си

Не вземайте душ по-често от веднъж на ден и за не повече от пет минути. Поддържайте температурата на водата под 37°C.
Ако се къпете във вана, използвайте овлажняващо масло – опитайте се да не използвате пяна или соли за вана.

Използвайте продукти с меко действие

Използвайте масло или душ гел с меко действие, в идеалния случай такива, които съдържат урея, и е доказано, че не изсушават кожата, като например Eucerin UreaRepair PLUS Измиващ флуид 5% Urea.

Използвайте интензивен овлажнител като Eucerin UreaRepair PLUS Лосион 5% Urea или Eucerin UreaRepair PLUS Лосион 10% Urea, за да поддържате кожата на тялото си хидратирана.

Водете балансиран начин на живот

Здравословният начин на живот с балансирана диета и достатъчно физически упражнения също се отразяват добре на кожата.

Attention

И накрая, за да избегнете риска, ако забележите промени в кожата си, консултирайте се с вашия лекар, дерматолог или фармацевт колкото е възможно по-скоро.

Още по темата

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.

За цялостна грижа