Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity

Зад науката на Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity

Структурата на кожата се променя с напредване на възрастта: първо се появяват фини линии и бръчки, които с течение на времето стават по-дълбоки. Постепенно намаляват  и плътността на кожата, нейната сияйност, а по-късно – и еластичността ѝ. Загубата на еластичност, в комбинация с появата на дълбоки бръчки, е основен проблем на много жени със зряла кожа. 

Серията Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity е специално формулирана така, че да адресира загубата на еластичност. Комбинацията на Eucerin от Хиалуронова киселина с високо и ниско молекулярно тегло, Арктиин и Силимарин в дневните и нощни кремове запълва дълбоките бръчки и подобрява еластичността, докато формулата с подхранващи масла на Elasticity + Filler Олио за лице подобрява еластичността и спомага устойчивотта. Кожата се чувства по-стегната и изглежда по-свежа и сияйна.

Историята зад Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity

Дермалната тъкан е силна в младата кожа и има изобилие от колаген и функционален еластин – заедно те поддържат кожата стегната и гладка. С напредване на възрастта нивата на колаген и функционален еластин намаляват (това на колаген – с 1% на година). Това нарушава структурата на дермалната тъкан и кожата губи силата си. Усеща се по-малко стегната и се появяват по-дълбоки бръчки.

Друг ключов фактор, който стои зад загубата на плътност и дълбоките бръчки, е намаляващото производство на хиалуронова киселина, която обгражда клетките и им помага да задържат вода. Кожата става по-суха. Вече не се усеща толкова плътна и стегната, а бръчките стават по-дълбоки. 

С течение на времето кожата ни губи сияйния вид, който свързваме с младата кожа, и изглежда лишена от блясък. Това се дължи на редица фактори, включително понижена микроциркулация в дермалните слоеве и по-бавно клетъчно обновяване. 

Учените на Eucerin искаха да създадат ефективна серия, насочена към тази загуба на еластичност, която да запълва дълбоките бръчки и да подобрява нейната сияйност. С над 100 години експертен опит в областта на грижа и изследвания за кожата, екипът се заема с идентифициране на активни съставки и разработване на формула, която да се справи с тези симптоми на зрялата кожа.

Elasticity filler: млада кожа
Младата кожа изглежда стегната и сияйна, без линии и бръчки. (схематично изображение)
Eucerin elasticity filler за зряла кожа
Зрялата кожа е лишена от еластичност, сияйност и устойчивост и има бръчки. (схематично изображение)

Кои са активните съставки във формулата?

Екипът по изследователска и развойна дейност на Eucerin започва с арктиин, естествено добит екстракт от плода на растението репей. „Формулите с арктиин стимулират възстановяването на отслабената съединителна тъкан, засилват кожата и я правят по-устойчива”, обяснява д-р Свен Фей от изследователското звено на Eucerin. „Арктиинът също така ускорява обновяването на колагена на клетъчно ниво. Нашите формули в серията Hyaluron-Filler + Elasticity, които съдържат арктиин, подобряват еластичността и плътността на зрялата кожа”. 

След това д-р Фей и неговият екип тестват предимствата от комбиниране на Арктиин и Силимарин. Силимаринът, екстракт от плодовете на растението бял трън, е познат като мощен антиоксидант. Изследванията на Eucerin показват, че при включването му във формулата, той защитава кожата от оксидативен стрес и активира микроциркулацията на кожата на клетъчно ниво. 

За да адресират намаляващото производство на хиалуронова киселина в зрялата кожа, д-р Свен Фей и екипът добавят Хиалуронова киселина с високо и ниско молекулярно тегло към формулата

 • Хиалуронова киселина с високо молекулярно тегло остава по повърхността на кожата и подобрява хидратацията в най-горните слоеве на епидермиса, където се зараждат фините линии и бръчки..
 • С молекули, които са 40 пъти по-малки1 от тези на хиалуроновата киселина с високо молекулярно тегло, хиалуроновата киселина с ниско молекулярно тегло прониква по-дълбоко в епидермалните слоеве, където стимулира производството на собствена хиалуронова киселина и възстановява хидратацията там, където се появяват по-дълбоките бръчки.

„Това е мощен хидратиращ агент”, обяснява д-р Фей. „Използването на двете молекулярни тегла във формулата означава, че тя адресира както повърхностните, така и по-дълбоките бръчки”.

Хиалуроновата киселина намалява появата на дълбоки бръчки

Хиалуронова киселина с високо молекулярно тегло

Hyaluron-Filler + Elasticity: Хиалуронова киселина

 

Хиалуронова киселина с ниско молекулярно тегло

Hyaluron-Filler + Elasticity: Хиалуронова киселина

 

Тези три активни съставки стават ключови съставки в продуктите Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Дневен крем и Нощен крем, но работата не спира до тук.  „Обогатихме нощния крем с арганово масло”, каза д-р Фей. „То е богато на  незаменими мастни киселини и гарантира, че формулата осигурява интензивно подхранване”. 

Аргановото масло е една от основните съставки в Eucerin Elasticity + Filler Олио за лице. „С напредване на възрастта кожата ни става по-суха и олиото за лице може да бъде особено подхранващо”, добавя д-р Фей. „Открихме, че формула, която комбинира Масло от бял трън, Витамин Е и Арганово масло, постига ефективни резултати за зрялата кожа”. 

Серията Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity запълва дълбоките бръчки и подобрява еластичността. Кожата изглежда и се чувства по-стегната, по-свежа и сияйна.

Впечатляващи резултати за всички продукти в серията Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity

Доказано в клинични и дерматологични проучвания, серията запълва дълбоките бръчки и подобрява еластичността.

120 жени на възраст на или над 49 години тестват продуктите в серията Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity в продължение на две седмици и отчитат следните резултати:

За дневния крем:

 • 99%: Подобрява вида на кожата ми
 • 98%: Кожата е осезаемо по-стегната 
 • 98%: Интензивно хидратира кожата
 • 97%: Кожата се чувства по-силна
 • 93%: Бръчките и линиите са изгладени 
 • 86%: Продуктът е отлична основа за грим

За нощния крем:

 • 100%: Подобрява вида на кожата ми
 • 100%: Кожата е осезаемо по-стегната
 • 99%: Осигурява дълготрайна хидратация
 • 97%: Кожата се чувства по-силна
 • 95%: Бръчките и линиите са изгладени
 • 93%: Прави кожата сияйна

За олиото за лице:

 • 98%: Заглажда текстурата на кожата
 • 98%: Подобрява вида на кожата
 • 98%: Заглажда кожата
 • 97%: Оставя приятно усещане върху кожата
 • 96%: Осигурява интензивно подхранване
 • 83%: Не оставя лепкав слой върху кожата
Elasticity filler действа
Значително подобряване на еластичността и плътността на кожата

„Тези резултати, както и резултатите от други клинични и дерматологични проучвания, доказват ефективността на нашите продукти”, казва в заключение д-р Фей. „Серията Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity помага на жените със зряла кожа да адресират основните си проблеми, като подобряват еластичността и запълват дълбоките бръчки”.

Източници

 1. BDF данни; ин виво определяне на еластичността и плътността на кожата чрез цитометрия, проучване с 2-седмична употреба, участници: 34 жени на възраст 45-70 години, спрямо базовите данни. * Всички стойности в графиките са показателни.