Зад завесите на науката – На Eucerin DermoDENSIFYER

чете се за 4 минути
Виж повече

С напредване на възрастта структурата на нашата кожа се променя. Една от тези промени е загубата на плътност. Най-често срещана при жени след менопаузата, тази загуба на плътност води до по-тънка, по-слаба и уязвима кожа. Тъй като кожата губи своята форма, бръчките стават по-дълбоки, а кожата може да изглежда безцветна и бледа.

Химическият пилинг е широко използвано средство за третиране на намалената плътност. Въпреки че постига добри резултати, процедурата може да е агресивна към деликатната застаряваща кожа, често има странични ефекти и възстановяването на пациента изисква време.

За серията Eucerin DermoDENSIFYER е клинично доказано, че подкрепя и подсилва застаряващата кожа и намалява загубата на плътност.

Предистория на серията на Eucerin за възстановяване на плътността на кожата

Участъкът между горните и средни слоеве на кожата (на епидермиса и дермата) се състои от папили. Папилите осигуряват жизненоважни хранителни вещества и кислород на горните слоеве на кожата. С напредване на възрастта тези папили едновременно стават по-тесни и намаляват по брой; а този междинният участък изтънява. Това води до загуба на плътността на кожата.

Централата на "Байерсдорф" се намира в Хамбург, Германия.
Екипът на отдел "Научни изследвания и разработване на продукти" стъпва на създаваните цели 125 години експертни знания.

Целта на Eucerin бе да създаде ефективна серия продукти за третиране на тази загуба на плътност. Ето защо, стъпвайки върху 125 години опит и изследвания в областта на грижата за кожата, експертите на Eucerin  се захванаха да идентифицират активните съставки, които подпомагат регенерирането на кожата и които може да се използват ежедневно и в комбинация с други активни съставки. Вдъхновени от химическия пилинг, но същевременно имайки предвид крехкостта на застаряващата кожа, амбицията им бе да създадат формула с висока поносимост, която да укрепи и възстанови плътността на кожата, както и да подобри нейния здрав вид и текстура.

Екипът на отдел "Научни изследвания и разработване на продукти" на Eucerin започна изследванията си с Арктиин - естествено активен екстракт от плодовете на репея: “Открихме, че това вещество има мощен стимулиращ ефект за естествения процес на обновяване, когато се прилага локално върху кожата", обяснява д-р Андреа Шьолерман, клиничен консултант на Eucerin: “Освен че задейства възстановяването на повредената съединителна тъкан, Арктиинът също така ускорява обновяването на веществата, създаващи обем, които дават на кожата младежкия и́ вид. Ползите от Арктиина бяха точно тези, които бяхме търсили, за да подобрим плътността на кожата и отслабената, изтъняла структура на кожата, която се появява през този етап от живота.”

Млада кожа: силно структурирана съединителна тъкан с голямо количество колаген.
Зряла кожа: по-малко структурирана съединителна тъкан с голямо количество колаген.

Само Арктиинът обче не би бил достатъчен, за да се подсили и заздрави застаряващата кожа.

"Имахме някои обещаващи резултати в лабораторията с определен вид пептид, известен като пептид Apiaceae.  Той показа укрепващ ефект върху вътрешната структура на кожата, която е естествено отслабена при жени в менопауза и след менопаузата", казва д-р Шьолерман, като добавя, че: "Високо ефективните пептидни компоненти като този имат потенциал значително да подобрят структурата на съединителната тъкан на кожата."

Формула, която включва както Apiaceae-пептиди, така и Арктиин, постига най-впечатляващи резултати при тестовата фаза. Тази формула подсилва структурата на кожата, като придава на кожата подмладен и "сияен" вид. Както д-р Шьолерман заключава:

Ние не можем да върнем времето назад, но можем да помогнем за запазване на младежките качества на кожата на всяка жена.

Впечатляващи резултати за новата формула на продукта

Доброволци взеха участие в редица тестове за тестване на ефикасността на серията Eucerin DermoDENSIFYER.

В едно проучване 31 жени на възраст между 45 и 65 години прилагаха новата формула два пъти на ден в продължение на 4 седмици.  След това Eucerin използва техники за лазерно скениране, за да се измери въздействието на формулата върху папилите: “Забелязахме значително увеличение на плътността на папилите в резултат на подобрената и уплътнена тъкан на кожата", споделя Шьолерман. Технологията за оптична кохерентна томография (ОСТ) също се използва за скениране на кожата и показва "значително увеличаване на плътнността на епидермиса" в цялата изследвана група.

Измерва се големината на клетките в роговия слой на кожата.
При редовната употреба на серията DermoDENSIFYER на Eucerin жените съобщават за подобрена здравина и еластичност на кожата.

Във второто проучване Eucerin тества въздействието на новата формула върху скоростта на обновяване на кожата.  Това се прави чрез измерване на клетките в роговия слой (най-външния слой на кожата). Както д-р. Шьолерман обяснява: "Състоянието на клетките в роговия слой на кожата е индикатор за времето за възстановяване на кожата.  Колкото по-голям е размерът на клетките, толкова по-дълго е времето за регенериране. На всеки от тези интервали забелязахме значително намаляване на размера на клетките, което показва подобрена скорост на обновяване".

Ефектът върху бръчките също бе разгледан във всички проучвания с помощта на цифрово скениране и техники за оценяване на снимките. Имаше значително видимо намаляване на дълбочината на бръчките по челото и около очите, носа и устата.

"С толкова обещаващи резултати ние сме уверени, че с редовна употреба на серията Eucerin DermoDENSIFYER жените ще могат да се радват на по-силна, по-здрава на вид кожа, която е по-еластична и устойчива."

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.