Специални предложения за мазна кожа, склонна към акне
Разбери повече

Грижа за кожата на бебето – Как мога да третирам зоните с много суха кожа на моето бебе?

чете се за 5 минути
Виж повече

Кожата на вашето бебе чувствителна и склонна към сухота. Много сухи и раздразнени участъци по кожата са често срещани, особено в областта на памперсите и на бузите на вашето бебе. Нежната и ефективна грижа за кожата с помощта на продукти, за които е клинично и дерматологично доказано, че се отразяват добре на сухата кожа на вашето бебе, ще спомогнат за поддържане на регенерацията на кожата и ще направят кожата на бебето ви гладка и мека. 

Какво причинява изсушаването на кожата на бебето?

Кожата на бебето все още се развива и е склонна към загуба на влага и сухота.
Памперсът може да протрие кожата и да причини сухота и дразнене

Кожата работи усилено, за да защити тялото: да създава преграда за външните дразнители и да поддържа естествения баланс на влагата в кожата. Кожата на бебето е по-тънка от кожата за възрастния човек, а нейната функция на естествена бариера не е напълно развита. Освен че е по-чувствителна и податлива на дразнене, тя по-лесно губи влага и по този начин е склонна към сухота.

Кожата на бебето е особено чувствителна към промените във външната температура, което допълнително може да увеличи сухотата, причинявайки бързо влошаване на състоянието на кожата от суха до много суха. Повече можете да прочетете в разбиране на кожата в различните възрасти и бебешка и детска кожа.

Когато сухотата е съпроводена от интензивен сърбеж, бебето може да има атопичен дерматит. Често наричана екзема, това е най-често срещаната кожна болест при децата, а за нея можете да прочетете повече в атопичен дерматит при бебета и деца.
 
Участъци от раздразнена кожа често се появяват по слабините и задните части на бебето и обикновено се наричат „обрив от памперси“. Обривът от памперси не е свързан с атопичния дерматит (зоната е твърде влажна, за да се развие) и може да има няколко различни причини за появата му:

  • Триенето на памперса и протриване на кожата на бебето
  • Гъбична или бактериална инфекция: кожата на бебето реагира на съдържанието на памперса
  • Кожата на бебето реагира на материала, от който е изработен памперсът, или на съставките в бебешките почистващи кърпички или почистващите препарати

Много бебета страдат и от бебешки кел (медицински термин за себорейния дерматит) през първите няколко седмици след раждането. Той се характеризира с подобни на кора лющещи се петна по скалпа или веждите, но те обикновено са мазни, а не сухи. 

Как трябва да се грижа за сухата и чувствителна кожа на моето бебе?

Нежната всекидневна грижа, с която се поддържа естествената бариера на кожата на бебето, е най-добрият начин да се облекчи сухата кожа и да се предотврати по-нататъшна сухота. Изберете продукти, които са клинично и дерматологично доказани като подходящи за деликатна бебешка кожа:

Изберете мек почистващ препарат без сапун, който щади кожата на бебето
Редовното овлажняване ще ви помогне да се грижите за чувствителната кожа на бебето

  • Нежно почистване: Времето за къпане е важен момент за създаване на връзка между бебето и родителя. Използвайте хладка вода (вместо прекалено гореща или прекалено студена вода, която може да причини по-нататъшна загуба на влага), ограничете времето за къпане и избирайте мек почистващ препарат без сапун като Eucerin AtopiControl Измиващо олио.
  • Овлажняваща грижа: Важно е да овлажнявате тялото на бебето веднага след измиване, за да избегнете по-нататъшно изпаряване на водата от кожата му. Може да стигнете до извода, че овлажняването веднъж на ден не е достатъчно, особено сухите и раздразнени зони, като например по бузите на бебето или около памперса, вероятно ще се нуждаят от по-честа грижа. Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа е идеален овлажнител за сухата кожа на бебето и може да се нанася толкова често, колкото е необходимо.
  • Надеждна защита: Пазете бебето си от слънцето. Ако някакво индиректно излагане на слънце е неизбежно и бебето е над три месеца, нанесете подходящо слънцезащитно средство от гамата Eucerin Kids, за да предпазите деликатната му кожа от вредните лъчи и по-нататъшна сухота.

Ако бебето Ви има атопичен дерматит, можете да прочетете повече за това как да се грижите за кожата му в грижи за младата атопична кожа.

Как мога да успокоя и омекотя зоните с много суха кожа на моето бебе?

Участъци с много суха кожа са често срещани при бебетата, особено по бузите и около памперса, където често се появява „обрив от памперси“ и където краищата на памперса могат да протрият кожата на бебето, причинявайки сухота и дразнене.

Ефективна грижа за сухата кожа на бебето

Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа се нанася лесно върху кожата на бебето
Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа успокоява и изглажда кожата на бебето, и ускорява регенерирането ѝ

Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа е специално разработен, за да осигури на сухата и раздразнена кожа на бебето грижата, от която се нуждае. Съдържа само няколко съставки и е без аромати и консерванти, което го прави идеален за чувствителна млада кожа. Той образува нежна полуоклузивна защитна бариера върху кожата, която подпомага естествения пренос на водни пари и кислород към и от кожата на вашето бебе. Формулата съдържа глицерин – ефективна овлажняваща съставка, която привлича водата и помага тя да се задържи в кожата. Глицеринът действа заедно с Пантенола, който спомага за ускоряване на регенерирането и възстановяването на кожата, като същевременно я овлажнява. Клинично и дерматологично доказано е, че формулата възстановява много сухата, напукана и раздразнена кожа. Грижи за крехката кожа на вашето бебе, като я прави мека и гладка. 

Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа се предлага в малък и голям формат, така че е лесно да имате туба на масата за повиване на бебето и/или да носите тубичка с мехлема в чантата за памперси. 

Успокояващият, прозрачен мехлем се нанася леко върху локализирани проблемни участъци, като не се изтрива лесно. Може да откриете, че се нуждаете от по-малко, отколкото сте очаквали. Количество на върха на пръста може да бъде достатъчно, за да покрие сухата кожа на лицето и шията на бебето. Можете да го нанасяте толкова често, колкото е необходимо, върху кожата на вашето бебе. Не трябва да се нанася върху отворени, сълзящи или кървящи рани.

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.

За цялостна грижа