Ксероза – Симптоми, причини и решения

чете се за 1 минути
Виж повече

Повечето хора са имали ксероза, или суха кожа, на определен етап в живота си. Когато състоянието се влоши, това засяга хората както физически, така и емоционално. Спазването на подходяща грижа за кожата, която не влошава състоянието и осигурява подходяща грижа и хидратация е ключово при контролирането на симптомите на ксерозата. Разбирането на различните причини и съответните решения помага за изработването на специална рутина за постигане на ефективни резултати.

Ксероза – какво представлява?

„Ксероза” е медицинското наименование за суха кожа. Идва от гръцки  – „xero” означава „сух”, а „osis” –  „болест”. Причинява се от липса на вода в кожата, което от своя страна може да е поради стареене (сенилна ксероза) или поради други заболявания, като например диабет. Резултатът е суха, груба и опъната кожа, която може да стане много грапава и дори да се бели.

 

Attention

Когато имате подозрения относно състоянието на кожата си е важно да се консултирате с дерматолог, който да Ви постави диагноза след преглед. Тестът на кожата също може да е полезен.

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.