Какво е Thiamidol и как въздейства върху кожата

Какво е Thiamidol и как въздейства върху кожата?

чете се за 6 минути
Виж повече

Thiamidol е уникална по рода си революционна активна съставка, която намалява тъмните петна и пигментните петна по кожата. Те са известни още като хиперпигментация и са често срещан проблем при мнозина от нас. Thiamidol противодейства на основната причина за хиперпигментацията, като въздейства върху производството на меланин. Прочетете тази статия, за да научите как можете да използвате продуктите на Eucerin, съдържащи thiamidol (на български се чете "тиамидол").

 

Какво представлява Thiamidol

Thiamidol е патентована съставка, разработена от Eucerin. Тя, клинично и дерматологично доказано, намалява пигментните петна и предотвратява повторната им поява.

Съставката е резултат от 10-годишни изследвания и изпитания на над 50 000 различни съставки. Можете да намерите Thiamidol като ключова съставка в много от нашите продукти за грижа за кожата.

 

Как Thiamidol действа срещу хиперпигментацията

В редица случаи тялото ни претърпява хормонални промени. Това се случва например по време на бременност, или при възпаление под формата на акне, или при процеса на стареене на кожата. В такива ситуации нашите кожни клетки на места произвеждат повече меланин от необходимото и по този начин възниква неправилна пигментация. Иначе казано се стига до прекомерно оцветяване на отделни участъци от кожата. Това се нарича хиперпигментация, мелазма или старчески петна.

Пигментацията или оцветяването на кожата възниква, когато ензимът тирозиназа преобразува аминокиселината тирозин в меланин. При повишено активиране този ензим може да произведе повече меланин и кожата може да изглежда по-тъмна в някои области. Тези тъмни петна и пигментни петна по кожата са доста често срещани, но могат да бъдат тревожни, когато са забележими. При такива обстоятелства не говорим непременно за влошено здравословно състояние. Често става дума за външно видим недостатък, който може просто да влияе на нашето самочувствие, настроение или самооценка.

Тук се намесва Thiamidol. Той ефективно намалява производството на меланин чрез блокиране на ензима тирозиназа, който превръща аминокиселината тирозин в меланин. По-малко меланин се транспортира от базалния слой на кожата към горната част на кожата и с това пигментните петна постепенно избледняват и се предотвратява повторната им поява.

Прочетете повече за хиперпигментацията тук.

Доколко ефективен е Thiamidol

Значими резултати от намаляването на хиперпигментацията са видими само след 12 седмици, показвайки намаление от -75%.
Значими резултати от намаляването на хиперпигментацията са видими само след 12 седмици, показвайки намаление от -75%.

С една дума – много!

Thiamidol, към днешна дата, е най-ефективното вещество, което може да потиска производството на тирозиназа при хората. Това е ензимът, който допринася за хиперпигментацията на кожата.

Първите резултати са видими само след две седмици редовна употреба. Това е възможно благодарение на намалената активност на меланоцитите. В рамките на 12 седмици от използването на Eucerin Anti-Pigment Серум с двойно действие може да се забележи намаляване на хиперпигментацията до 75%.

Thiamidol е сравнително слабо познато активно вещество с високоефективен профил. То е открито по време на мащабни тестове на Beiersdorf. Установено е, че ензимът тирозиназа не съществува само при хората, но също и при много различни животни и растения. При провеждане на първоначалните лабораторни тестове, те са провеждани върху ензим, взет от гъби. Причината е, че е лесно достъпен. Въпросът е, че работата с човешкия ензим тирозиназа е далеч по-сложен.

Първоначалното предизвикателство беше неговото изолиране. Причината е, че човешката версия на ензима тирозиназа е много по крехка. Изследователите от Beiersdorf обаче успяват и са първите, които изолират човешкия ензим тирозиназа. Това беше първата стъпка в идентифицирането на структурата на човешката тирозиназа. Следват серия от експерименти с над 50 000 различни съставки. В резултат става ясно, че малки количества Thiamidol са способни да блокиран тирозиназа. Докато други инхибитори, установенит пре предварителните тестове, не са ефективни върху човешкия ензим, макар че са действали срещу тирозиназа при гъбите.

Прочетете повече за Eucerin Anti-Pigment Серум с двойно действие.

Thiamidol е подходящ за всеки тип кожа

Thiamidol е много деликатна съставка. Това го прави особено подходящ за употреба при чувствителна кожа. Всъщност действа при всякакъв тип кожа от всякакъв етнос или възраст. Специалистите смятат, че е ефективен при всички типове и тонове кожа.

Продуктите Eucerin Anti-Pigment съдържат Thiamidol и могат да се използват паралелно с дерматологични лечения като химически пилинг и лазерни терапии, когато кожата не е раздразнена или няма отворени рани. Продуктите ни могат да подобрят и удължат резултатите от лечението.

Прочетете повече за продуктите от серията Eucerin Anti-Pigment.

Thiamidol против пигментни петна от слънцето

Излагането на слънце е причина номер едно за хиперпигментация. То задейства производството на меланин, естествен пигмент, който придава цвят на кожата. По този начин излагането на слънчева светлина, хормоналните влияния и стареенето могат да причинят увеличаване на производството на меланин и да предизвикат хиперпигментация. Многократното и редовно излагане на слънце може да доведе до появата на пигментни петна в по-млада възраст. Постоянната и ежедневна защита от слънце може да предотврати образуването на нови петна.

Нещо повече слънчевата защита подобрява ефикасността на Thiamidol. Например Eucerin Anti-Pigment Серум с двойно действие е до 2,5 пъти по ефективен, ако го комбинирате с Eucerin Anti-Pigment Дневен крем с SPF 30.

Ефикасността се повишава и поради факта, че всеки от горепосочените продукти съдържа Thiamidol. Въпреки това продуктите, съдържащи Thiamidol, трябва да се прилагат максимум четири пъти на ден.

Thiamidol против белези от акне

Клинично доказано е, че Thiamidol видимо намалява белезите след акне с до 80% и петната с до 90%. Видимо подобрява порите с до 71%, а първите видими резултати идват след 2 седмици.
Клинично доказано е, че Thiamidol видимо намалява белезите след акне с до 80%1 и петната с до 90%2. Видимо подобрява порите с до 71%2, а първите видими резултати идват след 2 седмици.

Постинфламаторната хиперпигментация е резултатът, който възниква върху кожата ни след възпаление или нараняване. Това може да се случи в резултат на дълбоко акне или ако стискаме силно пъпките си. След като заздравее, мястото остава потъмняло и хиперпигментирано.

Гамата DERMOPURE на Eucerin също съдържа продукт, формулиран за намаляване на следите след акне и предотвратяване на появата на петна. Eucerin DERMOPURE Серум с тройно действие включва активни съставки като салицилова киселина и ликохалкон А, които действат срещу акне.

Серумът с тройно действие има повишена ефикасност, когато се използва заедно с Eucerin DermoPure защитаващ флуид SPF 30. Всъщност участниците в нашите проучвания съобщават, че продуктите не само са подобрили живота им и са осигурили облекчение на симптомите, но също така имат най-висока ефикасност срещу белези след акне от всички продукти, които някога са опитвали. „Комбинацията побеждава следите след акне“, казват 95% от потребителите*.

*Изследване на продукта в употреба със 100 доброволци. Осем седмици редовна употреба два пъти на ден.

Thiamidol против възрастови петна

Често появяващи се по лицето, ръцете и други части на тялото, изложени на слънце, възрастовите петна са малки области на обезцветяване (хиперпигментация), видими върху кожата. Най-често се срещат при хора над 40-годишна възраст (откъдето идва и името), но могат да се появят и по-рано.

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity 3D Серум е лек и хидратиращ серум против стареене, който е специално формулиран за зряла кожа. Съдържа високо- и нискомолекулна хиалуронова киселина и арктиин за изглаждане на дълбоките бръчки и подобряване на еластичността на кожата, както и thiamidol (на български се чете "тиамидол") за активно намаляване на възрастовите петна.

Потребителите на Hyaluron-Filler + Elasticity 3D Серум потвърждават, че*

93%

Усещат кожата си подмладена

97%

Цялостно подобрява качеството на кожата

100%

Прави кожата им мека и копринено гладка

100%

Усещане за подхранване на кожата

*Потребителско проучване n=130, 50-65 години с висока честота на възрастови петна по лицето, като се използв тестов продукт с прикрита опаковка за четири седмици.

 

Ръцете са сред частите на тялото, където възрастовите петна най-често могат да се появят. Заради това предлагаме Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Крем за ръце за пигментни петна с SPF30. Той е специално формулиран да спомага за въздействието на петна по ръцете.

Потребителите на Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Крем за ръце за пигментни петна с SPF30 потвърждават*, че:

93%

Усещат кожата си подмладена

94%

Ръцете им изглеждат визуално по-красиви

95%

Усещат кожата си мека и копринено нежна

97%

Качеството на кожата им се е подобрило

98%

Здравината и еластичността на кожата се е повишила

99%

Прави кожата им мека и копринено гладка

* Потребителско проучване след две седмици употреба. Тест за употреба на продукт, n=130 (50-65 г.) с висока честота на старчески петна по ръцете, като се използва тестов продукт с прикрита опаковка в продължение на две седмици поне всеки ден.


За финал

Thiamidol е уникална по рода си съставка, която спомага за премахване на нежеланото оцветяване на кожата. До 75% от петната по лицето и тялото ви могат да изчезнат след редовна употреба на нашата специална гама продукти - Eucerin Anti-Pigment. Доверете ни се!

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.

За цялостна грижа