How to get yellow stains out of white shirts

Петна от слънцезащитен крем Как мога да предпазя дрехите си от жълти петна от слънцезащитен крем?

Защитата от слънцето е от съществено значение, но някои слънцезащитни продукти оставят неприятни жълти петна върху дрехите, които не излизат след пране. Прочетете тази статия, преди някоя друга бяла риза да придобие износен вид преждевременно и преди новата ви бяла рокля без ръкави или бански костюм да пожълтеят по краищата. В нея се обяснява как, благодарение на иновативната технология на Eucerin 'Anti-Stain After Wash'*.слънцезащитните продукти на Eucerin защитават кожата и също така спомагат за предпазване на дрехите.

Защо някои слънцезащитни кремове оставят петна по дрехите?

За да осигурят защитата, от която се нуждае кожата, изложена на слънце, слънцезащитните кремове съдържат UV филтри. Тези филтри обикновено са органични химични филтри, които поради естеството на работата, която вършат за поглъщане на UV лъчите, имат леко жълтеникав цвят. Това е цветът, който води до първоначалните жълти петна от слънцезащитен крем.
Колкото по-висок слънцезащитен фактор използваме, толкова повече филтри съдържа продуктът, поради което петното е по-ярко като цяло. С по-голямото разбиране за въздействието на слънцето върху здравето на кожата ние благоразумно започваме да използваме по-високи фактори за защита от слънцето. Това означава, че петната от слънцезащитен крем стават по-забележими и се превръщат в по-голям проблем.

UV филтрите са леко жълтеникави на цвят
Химичните UV филтри могат да оставят жълтеникави белези по дрехи със светъл цвят

Кои фактори усилват петната от слънцезащитен крем?

Първоначалното петно от слънцезащитен крем е само част от историята. Начинът, по които след това се опитваме да отстраним тези петна, може всъщност да усили яркостта им вместо да ги изсветли или отстрани:

  • Водата, в която перем дрехите си, съдържа метални йони като желязо и мед. Те реагират с петната от филтри по дрехите и могат да увеличат яркостта им. Тези метални йони се съдържат в по-голямо количество в твърдата вода, поради което за хората, които перат дрехите си в райони с твърда вода, е по-вероятно да имат петна от слънцезащитен крем.
  • Горещата вода всъщност може да запечата жълтите петна вместо да ги отстрани: настройката от 40°C (104°F), препоръчителна за повечето перални машини и
    производителите на перилни препарати, е достатъчно гореща да усили петната от слънцезащитен крем.
  • Прахообразните перилни препарати и избелващи средства могат също да реагират с филтрите и да увеличат вместо да намалят петната от слънцезащитен крем.

Прахообразните перилни препарати, избелващите средства, горещата и твърда вода могат да усилят петната от слънцезащитен крем

Как мога да предпазя дрехите си от петна от слънцезащитен крем?

Трудно е да се избегнат петна, когато дрехите са в контакт със слънцезащитния крем, но има няколко стъпки, които могат да се предприемат, за да се улесни отстраняването на тези петна по време на изпиране:

Стъпка 1: Избирайте продукти, които могат да помогнат
Използвайте висококачествени слънцезащитни продукти, които се грижат както за кожата, така и за дрехите. Технологията на Eucerin `Anti-Stain After Wash’* е революционно нововъведение, което доказано спомага за намаляване на яркостта на петната от слънцезащитен крем след пране.1
Стъпка 2: Изпирайте предварително тъканите с петна без перилен препарат
Използвайте настройката за предварително изпиране на пералната машина или изплакнете тъканите с петна в хладка вода без никакъв перилен препарат.
Стъпка 3: Изпирайте дрехите на 30 °C
След предварителното изпиране поставете дрехите на 30°C (86°F), като използвате течен перилен препарат. Избягвайте избелващи средства и прахообразни перилни препарати.
Бъдете особено внимателни, когато перете памук, тъй като тази тъкан е най-податлива на петна от слънцезащитен крем.

Технологията на Eucerin ‘Anti-Stain After Wash’ помага да се намали яркостта на петната от слънцезащитния крем след пране

Как работи технологията на Eucerin ‘Anti-Stain After Wash’ *?

Технологията ‘Anti-Stain After Wash’* помага да се намали яркостта на петната от слънцезащитния крем след пране и го прави без компромис в качеството или нивото на слънцезащита на продукта.

Иновативната формула на технологията ‘Anti-Stain After Wash’ на Eucerin действа по два начина. Първо, тя съдържа агент против репозиция, който предотвратява до голяма степен свързването на филтъра с тъканта. Второ, тя съдържа комплексообразуващ агент, който работи като магнит, привличайки и свързвайки металните йони във водата за пране, така че те да могат да реагират с UV филтрите в по-малка степен и да запечатат петната по време на пране.

Кои продукти на Eucerin включват технологията ‘Anti-Stains After Wash’* ?

Технологията е добавена към посоченият по-долу слънцезащитен продукт за възрастни:

За деца е включена във:

Продукти Eucerin, които включват технологията ‘Anti-Stain After Wash’*

* Помага за намаляване интензитетът на петната от слънцезащитни продукти по дрехите след изпиране.

  1. При множество лабораторни изследвания на Beiersdorf AG, при независими изследвания, проведени от експерти по текстил в института „Хоенщайн“ и при
    потребителски изпитвания PiU върху Eucerin Sun Photoaging Control SPF 50+ и SPF 30+, Chile, септември 2017 г.