Зад науката – На Eucerin Hyaluron-Filler

чете се за 7 минути
Виж повече

Структурата на кожата се променя с напредване на възрастта: първо се появяват фини линии и бръчки, които с течение на времето стават по-дълбоки. Постепенно започват да намаляват обема и плътността на зрялата кожа, нейната сияйност, а по-късно и нейната еластичност

Серията продукти Eucerin Hyaluron-Filler е специално формулирана, за да адресира първите признаци на стареене, като фини линии и бръчки. Уникалната комбинация от Хиалуронова киселина с високо и ниско молекулярно тегло на Eucerin, в комбинация с Глицин-сапонин, осигурява целеви подход към видимо запълване дори на най-дълбоките бръчки, за подмладен вид.

Историята зад Eucerin Hyaluron-Filler

„При повечето от нас фини линии и бръчки започват да се появяват след 30-годишна възраст”, обяснява д-р Свен Фей, ръководител на звеното по изследователска и развойна дейност в Eucerin. Стареенето на кожата, както и стареенето като цяло, е неизбежно, и има няколко различни фактора, на които е подчинено. Нямаме възможност в голяма степен да влияем върху вътрешните, биологични фактори, като генетична предразположеност и хормонални нива, но може да предприемем действия по отношения на начина си на живот, с които да избегнем или намалим ефекта на някои от външните фактори, които ускоряват процеса на стареене: а най-значимият сред тях е прекомерното излагане на слънце.  

„Около 90% от преждевременното стареене е причинено от слънцето”, казва д-р Фей. „Когато започнахме разработването на продуктовата серия Eucerin Hyaluron-Filler, ние искахме да защитим кожата от увреждане от слънцето, както и да създадем формула, която осигурява на кожата необходимата ѝ хидратация и запълва дълбоките бръчки.”.

Eucerin: грижа за кожата против стареене, на която дерматолозите вярват

С над 100 години клиничен опит и експертни знания, както и продукти, които имат доказани резултати, Eucerin е доверена марка сред дерматолози по целия свят. „94% от дерматолозите, с които разговаряхме1, казаха, че според тях инжекциите с хиалурон дават най-много предимства за справяне с проблемите на кожата, причинени от стареене”, обяснява д-р Фей. „Искахме да създадем локална формула за грижа за кожата, която да осигурява предимствата на запълване на бръчките, които дава Хиалуроновата киселина, без нужда от инвазивна терапия, или пък да спомага резултатите от дерматологични терапии”.

Кои са активните съставки във формулата?

Започва проучване за това как да се извлекат максимални ползи от Хиалуроновата киселина във формула за локално приложение. „Хиалуроновата киселина е мощен хидратиращ агент”, казва д-р Фей. Тя се произвежда естествено в младите кожни клетки, но с напредване на възрастта кожата ни произвежда по-малко хиалуронова киселина: става по-суха (състояние, наричано понякога сухота, причинена от стареенето), а по повърхността ѝ започват да се виждат фини линии и бръчки. „Комбинирахме два вида Хиалуронова киселина– с високо и с ниско молекулярно тегло – във формулата на Eucerin Hyaluron-Filler, с цел извличане на максимални ползи”, обяснява д-р Фей.

 • Хиалуронова киселина с високо молекулярно тегло остава по повърхността на кожата и подобрява хидратацията в най-горните слоеве на епидермиса, където се образуват фините линии и бръчки.
 • С молекули, които са 40 пъти по-малки2 от тези на хиалуроновата киселина с високо молекулярно тегло, хиалуроновата киселина с ниско молекулярно тегло прониква по-дълбоко в епидермалните слоеве, където стимулира производството на собствена хиалуронова киселина.

Хиалуронова киселина с високо молекулярно тегло

Хиалуронова киселина с ниско молекулярно тегло

„Използването на двете молекулярни тегла означава, че формулата адресира както повърхностните фини линии, така и по-дълбоките бръчки”, казва д-р Фей. „Но ние не спряхме дотам”. Д-р Фей и неговият екип подобряват ефективността на Хиалуроновата киселина, като добавят към формулата Глицин сапонин. Този соев екстракт е, както обяснява той, „един от най-ефективните стимулатори на хиалуронова киселина в дермалния слой на кожата”. Независими изследвания доказват, че той увеличава производството на хиалуронова киселина с до 256%3.

Beiersdorf ин-витро изследване: Saponins – a new generation of Hyaluronan-stimulating actives for human skin, S. Gallinat, F. Rippke, C. Keppler, J. Mergell, A. Bürger, F. Stäb, H. Wenck Beiersdorf AG, Хамбург, Германия

Глицин сапонинът доказано увеличава производството на хиалуронова киселина в кожните клетки с до 256%.

След това екипът допълва основната си формула, като добавя висококачествени UVB и UVA филтри, за да създаде слънцезащитна гама, подходяща за всички типове кожа: Hyaluron- Filler Дневен крем SPF 15 за суха кожа, Hyaluron-Filler Дневен крем SPF 15 за нормална към комбинирана кожа и Hyaluron-Filler Дневен крем SPF 30 (за всички типове кожа), както и крем за корекция на тена, наличен в два цвята: Eucerin Hyaluron-Filler CC Крем SPF 15 Light и Eucerin Hyaluron-Filler CC Крем SPF15 Medium.

Eucerin Hyaluron-Filler Нощен Пилинг & Серум

За да допринесе към ползите от дневните, нощните и околоочните кремове, фокусът се насочва към разработване на Концентрат и нощен пилинг и серум с двойно действие. Тази последна иновация, Eucerin Hyaluron-Filler Нощен Пилинг & Серум, е предназначена за ексфолиране и изглаждане на текстурата на кожата. „Това е продукт, чиято опаковка има две отделения и който е уникален в грижата против стареене на кожата”, обяснява д-р Фей. „Гелообразната формула в първия контейнер съдържа Хиалуронова киселина с високо и ниско молекулярно тегло, докато емулсията в другото отделение съдържа Глицин-сапонин и ефективен AHA (алфа-хидрокси киселина) комплекс за ексфолиране. AHA често се наричат плодови киселини”. Комбинацията от гела и емулсията стимулира обновяването на кожните клетки и изглажда кожата, като запълва дори най-дълбоките бръчки. „За най-добри резултати, препоръчваме да го използвате преди Eucerin Hyaluron-Filler Нощен крем”, добавя д-р Фей.

Впечатляващи резултати за Eucerin Hyaluron-Filler

Серията запълва дори дълбоките бръчки и придава подмладен вид – доказано в клинични и дерматологични изследвания.

Eucerin Hyaluron-Filler клинично и дерматологично доказано адресира първите признаци на стареене.

Проучванията включват изследвания „Използване на продукт” (Product-in-use (PIU)) за дневните кремове със SPF 155,6, CC кремове7, околоочния крем5, Нощен Пилинг и Серум8 и нощния крем5. Всички изследвания са проведени с редовни потребители на продукти против стареене, които отчитат следните впечатляващи резултати след употреба в продължение на две седмици:

Eucerin Hyaluron-Filler Дневен крем SPF 15 за суха кожа:

 • 84%: предотвратява образуването на фини линии и бръчки
 • 96%: дълготрайна защита от изсушаване на кожата
 • 84%: кожата е видимо по-гладка
 • 90%: идеална основа за грим

Eucerin Hyaluron-Filler Дневен крем SPF 15 за нормална към комбинирана кожа:

 • 88%: видимо намалява фините линии
 • 88%: предотвратява образуването на фини линии и бръчки
 • 87%: дълготрайно чувство за немазна кожа
 • 87%: кожата е видимо по-гладка
 • 82%: идеална основа за грим

Eucerin Hyaluron-Filler CC Крем SPF 15 Light и Medium:

 • 88%: запълва дори най-дълбоките бръчки отвътре
 • 88%: намалява фините линии и бръчки
 • 99%: видимо заглажда кожата
 • 98%: изравнява несъвършенствата и придава по-гладък и равномерен вид
 • 100%: нанася се добре и не образува гънки

Eucerin Hyaluron-Filler Околоочен крем SPF 15:

 • 85%: забавя развитието и появата на бръчки
 • 87%: предотвратява образуването на фини линии и бръчки
 • 90%: идеална основа за грим

Eucerin Hyaluron-Filler Нощен Пилинг и Серум:

 • 96%: заглажда текстурата на кожата
 • 95%: разкрива сияйна кожа
 • 93%: видимо по-гладка кожа
 • 93%: прави кожата ми по-сияйна
 • 91%: продуктът има лифтинг ефект
 • 91%: свива порите
 • 91%: кожата ми се чувства по-стегната
 • 91%: видимо подобрява външния вид на кожата ми

Eucerin Hyaluron-Filler Нощен крем:

 • 82%: видимо намалява фините линии
 • 84%: предотвратява образуването на фини линии и бръчки
 • 90%: кожата е видимо по-гладка

 

„Тези резултати, както и резултатите от други клинични и дерматологични изследвания, доказват ефективността на нашите продукти”, казва д-р Фей в заключение. Eucerin Hyaluron-Filler помага на жените да адресират първите признаци на стареене без инвазивна терапия и може да се използва заедно с дерматологични терапии за подобряване и удължаване на ефекта”. 

Eucerin Hyaluron-Filler Дневен и Нощен значително намаляват бръчките по челото

Източници

 

 1. Изследване на Beiersdorf: Непредставително проучване сред 250 дерматолози от Централна и Източна Европа, Аржентина, Франция, Тайланд, Германия и Чили  
 2. Стандартната единица за измерване на атомна маса се нарича далтон (kDa). Хиалуроновата киселина с високо молекулярно тегло има атомна маса 2000 kDA, а хиалуроновата киселина с ниско молекулярно тегло има атомна маса 52 kDA.
 3. Доклад от изследване: Saponins – a new generation of Hyaluronan-stimulating actives for human skin, S. Gallinat, F. Rippke, C. Keppler, J. Mergell, A. Bürger, F. Stäb, H. Wenck Beiersdorf AG, Хамбург, Германия
 4. Хиалуроновата киселина с високо молекулярно тегло подобрява хидратацията и заглажда най-горните слоеве от кожата, докато Хиалуроновата киселина с ниско молекулярно тегло (чийто молекули са 40 пъти по-малки от тези на хиалуроновата киселина с високо молекулярно тегло във формулата) прониква по-дълбоко в епидермалните слоеве, където се появяват по-дълбоките бръчки.
 5. Beiersdorf AG, PiU, юни 2010 г. Брой респонденти: 125 жени (50% 30-39 г.) 
 6. Beiersdorf AG, PiU, октомври 2010 г. Брой респонденти: 120 жени (50% 30 –39 г.
 7. Beiersdorf AG, PiU, February 2015. Брой респонденти: 160 жени на възраст между 34 и 45 г. 
 8. Beiersdorf AG, PiU, март 2018 г. Брой респонденти: 150 жени на възраст между 35 и 55 г.
 9. След 8 седмици третиране с Hyaluron-Filler Day или Night (доказано за всяка формула), Ефективност на два нови крема против бръчки със сапунин и Хиалуронова киселина (Efficacy of two new anti-wrinkle face care creams with Saponin and Hyaluronic Acid) A. Burger, U. Scherdin, U. Koop, S. Gallinat, M. Moers-Carpi, M. Carpi, J. Mergell, F. Rippke

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.

За цялостна грижа