Специални предложения за мазна кожа, склонна към акне
Разбери повече

Урея е най-добрата съставка за третиране на суха кожа

Препоръчано от независими експерти: Урея за третиране на суха кожа

чете се за 0 минути
Виж повече

В случаите на третиране на пациенти и даване на съвети за специализирани състояния лекарите често се обръщат към доверени медицински лица и техните последни проучвания за съвет.

Сухата кожа (или ксерозис кутис) е често срещано състояние и засяка близо 10 милиона души в Германия. И въпреки това, изненадващо, доскоро нямаше стандартизиран подход за най-добрия начин на третиране на състоянието. 

Настоящата статия идентифицира и изследва последните открития в областта третиране на суха кожа.

Медицнски експерти са съгласни за най-добрия начин за третиране на суха кожа

Медицински експерти са съгласни за най-добрия начин за третиране на суха кожа

През 2018 група от известни лекари публикува медицински доклад за "Диагноза и лечение на ксерозис кутис" (Diagnostik und Therapie der Xerosis cutis). Докладът обощава най-новите открития за превенция, диагностициране и лечение на суха кожа и дава на лекарите практични съвети как най-добре да третират състоянието.

Урея като златен стандарт при третирането на суха кожа

Статията, написана на немски, констатира, че сухата кожа по принцип може да бъде третирана ефективно. Решаващия фактор в ефективността на третирането е изборът на подходящ продукт за грижа.

Ксерозис кутис: вътрешни и външни фактори могат да нарушат баланса на хидратация в кожата и да доведат до много суха кожа

Хидратацията може да съдържа комбинация от хидратиращи и липидо-попълващи съставки, формулиране за възстановяване на естествената защитна бариера на кожата по възможно най-добрия начин и за превенция на допълнително изсушаване на кожата.

Докладът обяснява, че "на база достъпните научни данни, уреята е златен стандарт в терапията за ксерозис кутис."1

Урея има преимуществото да бъде ефективна на два фронта: като естествен хидратиращ фактор, който свързва водата в най-горния слой на кожата; като поддържащ дескамацията, която е естествения процес изхрърляне на мъртви кожни клетки. Здрвословната дескамация е свръзана с гладка кожа.

Учените на Eucerin са от първите, които ефективно включват урея в дермокозметични продукти, и вече имат повече от 25 години опит в максимизирането на ползите от уреята във формулите за грижа за кожата: опит, който включва повече от 30 клинични и дерматологични проучвания, с повече от 10 000 доброволци.

Урея е още по-ефективна, когато е комбинирана с други хидратанти

Докладът "Диагноза и третиране на ксерозис кутис" също обяснява, че когато уреята е комбинирана с други хидратиращи съставки и липиди, ефектът е още по-добър: "Комбинацията от вурея със серамиди, естествени хидратиращи фактори и глицерол показва значително по-добър ефект, отколкото само урея."2

Урея е ключова съставка в много формули на Eucerin, където често се комбинира със серамиди, други естествни хидратиращи фактори и глицерол. Тези формули се съдържат в:

серията Eucerin UreaRepair PLUS
Eucerin DermoCapillaire Шампоан с урея

Плюсът в UreaRepair PLUS

Лосионите и кремовете в серията Eucerin UreaRepair PLUS предлагат на хора със суха кожа точните съставки, които докладът на експертите препоръчва. Формулите съдържат:

разнообразна концентрация на урея (от 5% до 30%)
други естествени хидратиращи фактори (NMFs), серамиди и глюко-глицерол
Серията дерматологично доказано предлага незабавно и +48ч облекчение на сухата кожа"3

 

Урея и 17 други естествени хидратиращи фактори
Подпомагат кожата да привлича и свързва вода, което подобрява симптомите на сухата кожа.

Серамиди
Поправя и заздравява кожната бариера, което редуцира загубата на вода.

Урея, свързване на вода, суха кожа, здрава кожа
Урея свързва вода в най-горния слой на кожата и през това време разгражда връзките между мъртвите кожни клетки - това подсилва десквамацията и осигурява по-гладка повърхност на кожата.
Урея за кожа: суха кожа / хидратирана кожа илюстрации
Урея е един от няколко естествени хидратиращи фактора в кожата. Те свръзват водата в най-горния слой на кожата. Това предотвратява дехидратация, пърхот и повреда на кожата.

1 Augustin M et al., Diagnosis and Treatment of Xerosis Cutis. JDDG, July 2018: Suppl 4, Volume 16.

2 Weber TM et al., J Clin Aesthet Dermatol 2012, 5:29–39.

3 Beiersdorf. Data on file

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.

За цялостна грижа