Медицински изследвания за грижата за кожата – С видими резултати

чете се за 3 минути
Виж повече

За Eucerin разбирането на кожата е ключов елемент във всеки един проект и инициатива. Всеки тип кожа е различна и дори е изложена на различни фактори. Следователно задълбочената изследователска дейност на Eucerin е базирана върху това как кожата функционира, променя се и реагира – и върху това как наученото да бъде трансформирано в ефикасни и персонализирани медицински козметични продукти. Това е основата за ненадминатата научна отдаденост на Eucerin.

Познаването на функциите на кожата като основа за иновации

Изследователската и развойна дейност играе ключова роля за разширяването на продуктовата гама на Eucerin.

Eucerin посвещава цялата си страст, познания и опит на кожата. Водещите иновации, изключителното качество и отличната съвместимост са в центъра на марката и подчертават качеството на продуктите ѝ по целия свят. Eucerin се ангажира да предоставя забележителни решения, които задоволяват всички изисквания на кожата. Ключова роля от самото начало на този процес играе изследователската и развойна дейност. Подходът на Eucerin към проучването, разработването и тестването на продуктите е част от холистичната политика за медицинска грижа за кожата, която постига видими резултати.

Задълбочено познаване на нещо деликатно – човешката кожа

Всички продукти на Eucerin за медицинска грижа за кожата се базират на задълбочено познаване на физиологията на човешката кожа. Разбирането ни за това как функционира кожата, както и как реагира на увеличаващите се влияния, на които е подложена, гарантира, че разработването на новаторски козметични продукти отговаря на нейните разнообразни изисквания, независимо от конкретните ѝ нужди. Намирането на правилните съставки за продуктите с цел защита и поддръжка на здравата кожата е основата на систематичната изследователска дейност на Eucerin.

Учените на Eucerin се занимават със слой от кожата с приблизителна дебелина 0.1 мм – епидермисът, видимия слой на кожата. Тази деликатна тъкан непрекъснато се обновява и преминава през различни състояния. Кожата не е просто кожа. Говорим за различни типове кожа, например нормална, суха, мазна или комбинирана. Външни фактори обаче (начинът на хранене, климатът, използването на неподходящи продукти за грижа за кожата, силни препарати или определени аромати) или вътрешни фактори (хормонални промени, емоционални състояния, заболявания) могат да повлияят кожата и да доведат до проблемни състояния.  Именно това прави всяка кожа различна и уникална, със своя собствена история и променящо се състояние. Независимо от възрастта, гените или състоянието да кожата, изследователската дейност на Eucerin цели намирането на правилните решения за грижата за нея. 

Прочетете повече за факторите, които могат да окажат влияние върху кожата

Хората зад науката

Изследователската дейност на Eucerin е концентрирана в Хамбург, в централата на Beiersdorf. Там Beiersdorf открива международен център за изследователска и развойна дейност. За да научат уроците, които кожата може да сподели, над 500 учени в разкодират сложните процеси, които възникват в нея.

Международен център за изследователска и развойна дейност на Beiersdorf в Хамбург, Германия
Учени в различни области обединяват опита си.

Те се научават да разбират метаболитните процеси, които протичат от кожата като орган към отделните кожни клетки, и разработват ефикасни активни съставки – както такива, които се съдържат в кожата, така и съставки от други източници, за да стимулират естествените процеси в кожата, за да се запази тя здрава по-дълго време.

Прочетете повече за търсенето на така наречените „ключови активни съставки” в статията „Намиране на решения”.

Изследователският екип на Eucerin се опитва да открие какво предизвиква проблемите на кожата и непрекъснато оценява и намира ефикасни начини за справянето с тях. Дейността му се базира на науки като медицина, молекулярна биология, биоинженерство и химия; при намирането на решенията се използват най-иновативните научни методи. Този всеобхватен подход, в който всички интердисциплинарни учени работят в екипа и непрекъснато обменят информация за последните открития, е един от доказано най-ефективните в областта на медицинската козметика.

Основни области на дейност в Научния център на Eucerin

  • Изследване на кожата
  • структура и функционалност на кожата
  • стареене на кожата
  • фактори и увреждания, които оказват влияние върху кожата
  • възпаления на кожата
  • специфични състояния на кожата

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.