Жена учен с предпазни очила тества формула

Разработване на продукт Специален процес за Вашата здрава и блестяща кожа

Намирането на ефикасна активна съставка е едно. Намирането на оптималния начин за прилагането ѝ върху кожата при отчитане на нуждите на конкретното ѝ състояние и спазване на целта ни за постигане на здрава и блестяща кожа е друго. Eucerin полага огромни усилия в своите лаборатории, за да гарантира постигането на двете. Защото дори и понякога кремът да действа само за една нощ, разработването му отнема малко по-дълго.

Какво е важното в изследователската и развойна дейност на Eucerin

Всеки продукт на Eucerin:

 • е базиран на медицински опит и изследвания: разработен със сътрудничеството на дерматолози.
 • е разработен с огромно внимание към ограничен брой активни съставки с дерматологично доказана ефикасност.
 • е доказано ефективен и безопасен в клинични и дерматологични изпитания.
 • е приятен за употреба.
Женско лице се тества от учен.
Посветеността на Eucerin на нуждите на кожата Ви е от изключително значение.

Разработване на идеалния продукт

Със своя 100-годишен експертен опит, Eucerin се е превърнала в една от най-препоръчваните марки медицинска козметика от дерматолози и фармацевти по целия свят.

Експертите в изследователския екип на Eucerin не правят компромис с проучванията, разработването и тестването на продуктите. Това включва и прекратяването на тестове върху животни, което е политика на марката дълго преди директивите за тестване върху животни в козметиката да влязат в сила в Европейския съюз през 2004 г.

Прочетете повече за прекратяването на тестове върху животни на продуктите на Eucerin. Продуктите са безопасни и осигуряват високи стандарти.

Жена учен в лаборатория
Проучването, разработването и тестването са ключовите елементи в работата на Eucerin в грижа за Вашата кожа.

Посветеният процес на разработване на продукти

 

 1. Намирането на най-ефикасната активна съставка винаги е пробив, но далеч не е края на историята.
 2. След него идва друга важна стъпка: как тези активни съставки да проникнат в кожните клетки в необходимото, дерматологично доказано количество, за да постигнат ефект. „Изграждането” на идеална формула около активната съставка е не по-малко трудоемко от откриването на тази съставка и изисква продължителни процеси и използването на напреднали технологии. Следващата стъпка е разтварянето на така наречения „ключов актив” с подходяща по форма емулсия. Емулсията е или водна (базирана на вода) или маслена (състояща се основно от масло). Изпитват се различни формули „масло в вода” или “вода в масло” и се тестват за стабилност и съвместимост с активната съставка, в зависимост от желаната употреба: Новата формула за суха кожа ли е предназначена? За лице или за тяло? Трябва ли да бъде серум или крем? Откриването на подходящия вискозитет и постигането на най-добрите сетивни възприятия за клиента също са задължителни, като същевременно трябва да се поддържат медицинския и дерматологичен ефект и ползите за кожата.
 3. За да се гарантира стабилността на дадена формула, Eucerin непрекъснато я тества. Само изцяло и правилно тествани продукти могат да бъдат пуснати на пазара.

  Тест за фотостабилност
  , тоест стабилност на слънце или дневна светлина.
  Тест за температурна стабилност. Това също е важен критерий. Мострите са изложени на различни температури за определени периоди от време.
  Тестът за микробиологична стабилност е следващият поред и неговата цел е да гарантира, че продуктите за грижа за кожата не могат да станат предмет на микробиологично замърсяване.
 4. След тази последователност от всеобхватни тестове, следващата стъпка е пътят на формулата от тестовите петри съдове или контейнери към реалната опаковка: трябва да бъде гарантирано успешно възпроизвеждане за целите на производствения процес. Продуктът трябва да има характеристики, идентични с тези на лабораторната проба: вискозитет, pH, приложение, текстура, цвят, консистенция – всичко трябва да е абсолютно същото. Този тест се прави чрез процес, наречен „скалиране” и е много важна стъпка във веригата на разработване на продукт.

 

Учен държи колба
Откриването на правилните съставки е първата стъпка.
Смесване на формули
Eucerin „изгражда“ правилната формула около ключовата съставка.
Тест за фотостабилност
Тестът за фотостабилност показва стабилността на текстурата на формулата след излагане на дневна светлина.
Тестване на стабилността с микроскоп
Тестване на стабилността с микроскоп след съхраняване при различни температури.
Мъж учен държи бурканче с крем Eucerin
Формулите биват цялостно проверени след производството.

Добре е да знаете: Посоченият срок на годност след отваряне (PAO, посочен в месеци) можете да откриете на задната страна на Вашия продукт на Eucerin.

В целия процес на разработване, учените на Eucerin гарантират, че се използва само ограничен брой съставки, както и че концентрацията на ключовата съставка, около която е създаден крема, е възможно най-висока с оглед на дерматологичния ефект.

Райнер Волбер, Ръководител на изследователката и развойна дейност в Eucerin

Нашата изследователска дейност

 1. Илюстрация на ръка и лупа

  Разбиране на кожата: Искаме да поддържаме кожата Ви здрава и блестяща – научете повече на тази наша мисия и страст. Научете повече

 2. Илюстрация на колба и микроскоп

  Намиране на решения: Търсим най-подходящото и най-доброто – защото Вашата кожа го заслужава. Научете повече

 3. Илюстрация на две бурканчета с продукти

  Разработване на продукт: Открийте повече за пътя от формула до продукт. 

 4. Илюстрация на мъж със стетоскоп

  Безопасност и ефикасност: Как Eucerin може да гарантира безопасен и добре понасящ се от кожата продукт? Научете повече