Жена учен с предпазни очила тества формула

Разработване на продукт Специален процес за Вашата здрава и блестяща кожа

Намирането на ефикасна активна съставка е едно. Намирането на оптималния начин за прилагането ѝ върху кожата при отчитане на нуждите на конкретното ѝ състояние и спазване на целта ни за постигане на здрава и блестяща кожа е друго. Eucerin полага огромни усилия в своите лаборатории, за да гарантира постигането на двете. Защото дори и понякога кремът да действа само за една нощ, разработването му отнема малко по-дълго.

Какво е важното в изследователската и развойна дейност на Eucerin

Всеки продукт на Eucerin:

 • е базиран на медицински опит и изследвания: разработен със сътрудничеството на дерматолози.
 • е разработен с огромно внимание към ограничен брой активни съставки с дерматологично доказана ефикасност.
 • е доказано ефективен и безопасен в клинични и дерматологични изпитания.
 • е приятен за употреба.
Посветеността на Eucerin на нуждите на кожата Ви е от изключително значение.

Разработване на идеалния продукт

Със своя 100-годишен експертен опит, Eucerin се е превърнала в една от най-препоръчваните марки медицинска козметика от дерматолози и фармацевти по целия свят.

Експертите в изследователския екип на Eucerin не правят компромис с проучванията, разработването и тестването на продуктите. Това включва и прекратяването на тестове върху животни, което е политика на марката дълго преди директивите за тестване върху животни в козметиката да влязат в сила в Европейския съюз през 2004 г.

Прочетете повече за прекратяването на тестове върху животни на продуктите на Eucerin. Продуктите са безопасни и осигуряват високи стандарти.

Проучването, разработването и тестването са ключовите елементи в работата на Eucerin в грижа за Вашата кожа.

Посветеният процес на разработване на продукти

 

 1. Намирането на най-ефикасната активна съставка винаги е пробив, но далеч не е края на историята.
 2. След него идва друга важна стъпка: как тези активни съставки да проникнат в кожните клетки в необходимото, дерматологично доказано количество, за да постигнат ефект. „Изграждането” на идеална формула около активната съставка е не по-малко трудоемко от откриването на тази съставка и изисква продължителни процеси и използването на напреднали технологии. Следващата стъпка е разтварянето на така наречения „ключов актив” с подходяща по форма емулсия. Емулсията е или водна (базирана на вода) или маслена (състояща се основно от масло). Изпитват се различни формули „масло в вода” или “вода в масло” и се тестват за стабилност и съвместимост с активната съставка, в зависимост от желаната употреба: Новата формула за суха кожа ли е предназначена? За лице или за тяло? Трябва ли да бъде серум или крем? Откриването на подходящия вискозитет и постигането на най-добрите сетивни възприятия за клиента също са задължителни, като същевременно трябва да се поддържат медицинския и дерматологичен ефект и ползите за кожата.
 3. За да се гарантира стабилността на дадена формула, Eucerin непрекъснато я тества. Само изцяло и правилно тествани продукти могат да бъдат пуснати на пазара.

  Тест за фотостабилност
  , тоест стабилност на слънце или дневна светлина.
  Тест за температурна стабилност. Това също е важен критерий. Мострите са изложени на различни температури за определени периоди от време.
  Тестът за микробиологична стабилност е следващият поред и неговата цел е да гарантира, че продуктите за грижа за кожата не могат да станат предмет на микробиологично замърсяване.
 4. След тази последователност от всеобхватни тестове, следващата стъпка е пътят на формулата от тестовите петри съдове или контейнери към реалната опаковка: трябва да бъде гарантирано успешно възпроизвеждане за целите на производствения процес. Продуктът трябва да има характеристики, идентични с тези на лабораторната проба: вискозитет, pH, приложение, текстура, цвят, консистенция – всичко трябва да е абсолютно същото. Този тест се прави чрез процес, наречен „скалиране” и е много важна стъпка във веригата на разработване на продукт.

 

Откриването на правилните съставки е първата стъпка.
Eucerin „изгражда“ правилната формула около ключовата съставка.
Тестът за фотостабилност показва стабилността на текстурата на формулата след излагане на дневна светлина.
Тестване на стабилността с микроскоп след съхраняване при различни температури.
Формулите биват цялостно проверени след производството.

Добре е да знаете: Посоченият срок на годност след отваряне (PAO, посочен в месеци) можете да откриете на задната страна на Вашия продукт на Eucerin.

В целия процес на разработване, учените на Eucerin гарантират, че се използва само ограничен брой съставки, както и че концентрацията на ключовата съставка, около която е създаден крема, е възможно най-висока с оглед на дерматологичния ефект.

Райнер Волбер, Ръководител на изследователката и развойна дейност в Eucerin

Нашата изследователска дейност

 1. Разбиране на кожата: Искаме да поддържаме кожата Ви здрава и блестяща – научете повече на тази наша мисия и страст. Научете повече

 2. Намиране на решения: Търсим най-подходящото и най-доброто – защото Вашата кожа го заслужава. Научете повече

 3. Разработване на продукт: Открийте повече за пътя от формула до продукт. 

 4. Безопасност и ефикасност: Как Eucerin може да гарантира безопасен и добре понасящ се от кожата продукт? Научете повече