Зад завесите на науката – Eucerin Complete Repair

чете се за 3 минути
Виж повече

Eucerin започва да разработва продукти за грижа за кожата през 90-те години, когато е създаден първият топичен продукт, съдържащ естествен хидратиращ фактор. Оттогава уреята широко се използва в козметиката и става основна съставка за суха кожа. Последният продукт на Eucerin за суха кожа е Eucerin Complete Repair. Според д-р Александър Филбри, който отговаря за разработването на продукти за грижа за тялото в Eucerin, „продуктът е насочен към трите основни причини за суха кожа”.

Eucerin продължава да е водеща компания за иновативни решения за грижа за кожата

Аквапорините са микроскопични водни каналчета, разположени в клетъчните мембрани, които контролират преноса на вода от и към клетките.
По-големият брой аквапорини води до хидратиране дори на по-дълбоките екпидермални слоеве.

„Подходихме по-задълбочено към сухата кожа и осъзнахме, че не е достатъчно да използваме само няколко хидратиращи фактора като урея и лактат.
Открихме, че аквапорините – хидратиращи мрежи в по-дълбоките дермални слоеве на кожата, може да са неефективни при суха кожа.
Така открихме глюкоглицерол – молекула, която стимулира функционирането на аквапорините и възстановява естествения приток на влага към повърхността на кожата.”

При Eucerin Aquaporin Technology основната съставка е глицерил глюкозид, или глюкоглицерол, нов овлажнител (свързващ се с водата), състоящ се от глицерол и глюкоза, за който е доказано, че стимулира епидермалната хидратираща мрежа от водни каналчета – аквапорини и в резултат подобрява хидратацията на кожата.

„Глюкоглицеролът е биологично идентичен с молекулите, които стимулират водните каналчета в кожата – аквапорини. Чрез мрежата от аквапорини влагата достига до по-дълбоките епидермални слоеве и до външните слоеве, което осигурява дълготрайна хидратация.”


„Включихме в задълбоченото си проучване естествени хидратиращи фактори под формата на Complete Repair NMF Complex. В кожата се съдържат молекули, наречени „естествени хидратиращи фактори”, които регулират съдържанието на влага. Това са хигроскопични вещества, които привличат и абсорбират вода от по-дълбоките слоеве на кожата в по-горните слоеве, като значително увеличават задържането на вода в горния рогов слой на кожата. Когато обаче кожата е суха, има недостиг на тези жизненоважни молекули, който трябва да се компенсира, за да може кожата отново да фукнционира правилно.”

Eucerin Complete Repair NMF Complex съдържа вече използваните урея и лактат, както и новите карнитин, аминокиселини, пиролидонова въглеродна киселина (PCA), неорганични соли и захариди, като в голяма степен съответства на съотношението между ключовите естествени хидратиращи фактори в здравата кожа.

Вижте как действа формулата на Eucerin Complete Repair във видео материала.

„Освен това, предвид познянията ни за бариерната функция на повърхността на кожата, решихме да включим серамид-3 –  липидът, който директно възстановява повърхностната бариера и запазва влагата. Серамидите естествено се произвеждат от кожата с цел създаване на защитна бариера, която предазва от загуба на влага чрез изпаряване и блокира дразнители, които могат да предизвикат възпаление и сърбеж. Когато нивата на серамиди в кожата се понижат, това може да доведе до сухота и дразнене.”

При честата употреба на Eucerin Complete Repair се подобрява влажността на кожата.

Чрез действието на всички тези активни съставки, нашите Complete Repair хидратиращи лосиони действат на повърхността, горните и дълбоките епидермални слоеве на кожата, за да се отстрани причината за суха кожа на всяко ниво.

„Редовната употреба спомага за възстановяване на естественото регулиране на влагата на кожата, осигурява дълготрайна защита от признаците на суха кожа и чувствате кожата си мека и копринено гладка.”

„Тези резултати са клинично доказани с дерматологични изследвания – когато тествахме хидратиращите ефекти на Eucerin Complete Repair лосиони върху 87 жени на възраст между 60 и 80 години, хидратацията на кожата, измерена чрез корнеометрия, се подобри с 37% едва 48 часа след само едно намазване.”

Eucerin Complete Repair лосионите бързо се превърнаха в най-популярното решение на Eucerin за суха кожа, което не е изненадващо, тъй като са резултат от години на експертни проучвания и е дерматологично доказано, че са по-ефективни от предшестващите ги продукти.

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.