Зад науката – На Eucerin Sun

чете се за 4 минути
Виж повече

Умереното излагане на слънце е полезно за нас, но прекаленото излагане може да причини както краткосрочно, така и дългосрочно увреждане на кожата. Защитата от слънцето е ключова стъпка за запазване на здравето на кожата.
Eucerin Sun предлага цялостна защита срещу предизвикано от слънцето увреждане с гама продукти, които са специално формулирани да адресират специфичните нужди на различните типове и състояния на кожата. В тази статия Анете Бюргер и д-р Лудгър Колбе, които играят ключова роля в развитието на гамата слънцезащитни продукти Eucerin в Beiersdorf AG, обясняват науката зад
формулите и как комбинациите от съставки работят за предпазване не кожата от слънцето, като същевременно адресират специфични кожни проблеми.

Историята зад усъвършенствана спектрална технология и защита на ДНК на Eucerin

Eucerin има повече от 130 години опит в изследванията за грижа за кожата

Отрицателните ефекти от свръхизлагане на ултравиолетовите лъчи на слънцето включват слънчево изгаряне, фотостареене (преждевременно стареене на кожата, причинено от слънцето), алергични реакции, проблеми с пигментацията и в най-лошите случаи рак на кожата.

„Ултравиолетовите лъчи обаче не са единствените, които могат да окажат стресово въздействие върху кожата“, обяснява д-р Лудгър Колбе, експерт по медицинска грижа за кожата и изследователска и развойна дейност в Eucerin. „Изследването ни показа, че високоенергийната видима светлина, светлината, която виждаме навсякъде около нас, също може да генерира свободни радикали“. Тези свободни радикали са основната причина за фотостареенето, терминът, който описва преждевременното стареене на кожата под въздействието на слънцето. Екипът на Eucerin си е поставил за цел да създаде по-добра формула, която би преминала отвъд ултравиолетовите лъчи, за да предпазва кожата също и от отрицателните ефекти на високоенергийната видима светлина (HEVIS).

Ликохалкон A идва от китайското растение женско биле, което използва естествени съединения, за да предпази клетките си от прекомерна слънчева светлина. „Това е мощен антиоксидант и предпазва по-дълбоките епидермални слоеве на кожата от увреждане от свободни радикали, индуцирани от слънцето, като същевременно успокоява кожата“, добавя Лудгър. Много от формулите също така включват глицеритинова киселина за допълнителна защита на кожата на клетъчно ниво. „Тя доказано подпомага собствения механизъм на кожата за възстановяване на ДНК“, обяснява Лудгър.

 

Защита от слънцето за мазна и предразположена към акне кожа

"Ако кожата ви е мазна и предразположена към акне, препоръчваме да използвате по-леки слънцезащитни продукти като гелове, течности и спрейове“, обяснява Анете Бюргер, която работи в отдел „Изследователска и развойна дейност“ в Eucerin. Учените на Eucerin използват абсорбиращи липидите пигменти и L-карнитин като основа за своята уникална технология против омазняване.
Анете обяснява как продукти като Eucerin Sun Gel-Cream Oil Control SPF 50+ или SPF30 ”спомагат за контролиране на производството на себум на кожата и абсорбират излишната мазнина така, че кожата да изглежда матова и да е защитена от слънцето“.

Предпазване от преждевременно стареене на кожата

Всички слънцезащитни продукти Eucerin защитават кожата от увреждане вследствие на фотостареене, причинено от слънцето, но за някои хора преждевременното стареене е особено притеснително.
„Слънцезащитните ни продукти против фотостареене се основават на усъвършенстваната ни спектрална технология и защита на ДНК с добавена хиалуронова киселина“, разказва Анете. „Хиалуроновата киселина е собственият овлажнител на кожата“, добавя тя, „но при остаряване кожата произвежда по-малко – структурата й отслабва, тя изсъхва и започват да се образуват бръчки“. Eucerin използва два различни вида хиалуронова киселина –нискомолекулярна и високомолекулярна – в продуктите си против фотостареене, за да подхрани кожата в дълбоките слоеве, където се образуват бръчки, както и да адресира видимата поява на фини линии и бръчки по повърхността на кожата.
Анете препоръчва Eucerin Sun Fluid Photoaging Control SPF 50 или SPF 30 за лице и Eucerin Sun Lotion Extra Light Photoaging Control SPF 50+ или SPF 30 за тяло. Тя предлага на хората, обезпокоени от проблеми с пигментацията, да изпробват Eucerin Sun Cream Tinted Photoaging Control. „Той предлага защита SPF 50+ и съдържа цветни пигменти, които изглаждат кожата и прикриват слънчеви или възрастови петна“, обяснява тя. Продуктът се предлага в два нюанса: Light и Medium.

Защита от слънцето за кожа, предразположена към слънчеви алергии

Слънчевите алергии са често срещани и учените на Eucerin са разработили гама слънцезащитни продукти без аромат и продукти за след слънце, за да се сведе до минимум рискът от дразнене на кожата. „Нашата ключова активна съставка е Алфа-глюкозил-рутин“, обяснява Анете. „Естествено извлечен екстракт от японска акация, той е мощен антиоксидант, за който е клинично и дерматологично доказано, че значително намалява
оксидативния стрес, който отключва слънчеви алергии“.
Eucerin Sun Creme-Gel Sun Allergy Protect SPF 50 и SPF 25 е лек, незалепващ продукт, който може да се използва за лице и тяло, а Eucerin After Sun Creme-Gel Sensitive Relief е специално формулиран за успокояване на предразположена към алергии кожа.

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.