Медицинска грижа за кожата, за хората с диабет – Науката за Eucerin UreaRepair PLUS Лосион 10% Urea

чете се за 5 минути
Виж повече

Диабетът: глобален проблем

Според проучвания на Международната диабетна федерация над 415 милиона възрастни в целия свят страдат от диабет (по един на всеки единадесет души). В тях се прогнозира, че до 2040 г. това число ще се увеличи до 642 милиона (един на всеки десет души).1

Има няколко вида диабет (или захарен диабет, както понякога се нарича). Най-често срещаната форма е диабет тип 2 – от общия брой на хората с диабет, приблизително 90% имат тип 2.
Диабет тип 2 обикновено се диагностицира при по-възрастни хора, като тези, които са на възраст между 60 и 79 години, са най-засегнати и обикновено появата на заболяването се свързва с небалансирана диета, наднормено тегло и липса на физически упражнения.
Диабет тип 1, от друга страна, е автоимунно заболяване. Имунната система на организма унищожава клетките, произвеждащи инсулин, така че самият организъм вече не може да поддържа постоянни нива на кръвната захар.

Как диабетът влияе на кожата

От 30 до 70% от всички пациенти с диабет усещат промени в кожата си в резултат на заболяването.2 Симптомите са многобройни и разнообразни: около 40% от пациентите страдат от суха кожа3, като някои изпитват и силен сърбеж. Лющещата се кожа, повишената чувствителност към инфекции и раните, които не зарастват лесно, често са причинени от диабет.
Една от причините за това е, че при пациенти с диабет самият организъм вече не може да поддържа постоянни нива на кръвната захар. Високите нива на кръвната захар увреждат кръвоносните съдове и нервите в дългосрочен план и нанасят многобройни поражения върху различните органи на тялото – включително и кожата.

Преди употреба:

Липса на липиди и вещества, задържащи влагата.

След употреба:

Уреята и други NMF привличат и задържат влагата. Серамид укрепва естествената защитна бариера на кожата и намалява загубата на влага.

Захарният диабет и проблемите на кожата

Диабетът може да причини увреждане на нервните влакна и кръвоносните съдове и в резултат на това функцията на кожата като естествена бариера се нарушава. Кожата е по-малко способна да привлича и задържа влагата, от която се нуждае, така че тя изсъхва, става чувствителна и имунната система на организма отслабва.

В допълнение към естественото биологично стареене на кожата и различните влияния на околната среда, на които кожата е изложена, диабетната кожа страда от допълнителни въздействия, което засяга особено възрастните пациенти с диабет. Потенциалните проблеми включват:

 • Повишена уязвимост към състояния на кожата като сухота и сърбеж
 • Малки наранявания, особено често срещани по стъпалата, които не се откриват поради увреждане на нервите, което пък дава път на бактериите и гъбичките да инфектират раната
 • Отслабена имунна система, която също прави пациентите по-податливи на инфекция

Активните съставки във формулата на Eucerin UreaRepair PLUS Лосион 10% Urea

Подходящата грижа за кожата с урея подобрява състоянието на диабетната кожа.

Старателната и редовна грижа за тялото и стъпалата, като се използват продукти, доказали, че са подходящи и ефикасни за диабетната кожа, е изключително важна за диабетиците.

 Eucerin UreaRepair PLUS Лосион 10% Urea съдържа активна формула, която незабавно успокоява кожата и ѝ осигурява продължителната хидратация, от която се нуждае.

Наситеният лосион за тяло се абсорбира бързо и успокоява изключително сухата кожа, склонна към сърбеж и лющене. Съдържа уникален, приятен за кожата комплекс Repair PLUS – високоефективна комбинация от съставки за грижа за кожата, които си взаимодействат в борбата с някои от основните причини за сухата кожа:

 1. Урея: естествен овлажняващ фактор (NMF), който се среща естествено в кожата. Задържа вода в най-външните слоеве на кожата, като по този начин гарантира, че повърхността на кожата остава гладка.
 2. Серамид: част от естествената бариера на кожата, серамид предотвратява загубата на твърде много влага поради изпаряване. Здравата и подсилена кожна бариера предпазва и от дразнителите, които могат да причинят възпаление и сърбеж.
 3. Други естествени овлажняващи фактори (NMF): Лактат, пиролидон карбоксилна киселина (PCA), аминокиселини, соли и глюкоза. Тези вещества също се срещат естествено в кожата и задържат вода в най-външните слоеве.

С комплекса RepairPLUS Eucerin UreaRepair PLUS Лосион 10% Urea действа ефективно както върху горния, така и върху долния слой на епидермиса, като облекчава симптомите на сухата кожа и укрепва кожната бариера.

 Клинични и дерматологични изследвания доказаха ефективността на лосиона върху диабетната кожа.

Eucerin UreaRepair PLUS Лосион 10% Urea е само един от продуктите от гамата Eucerin UreaRepair, доказал ефикасността си при диабетна кожа. Гамата включва също кремове за тяло, мазила и кремове за ръце и крака. За да разберете повече, посетете гамата Eucerin UreaRepair PLUS.

Научно доказана ефективност

Методология на изследването

За да се демонстрира ефикасността на Eucerin UreaRepair PLUS Лосион 10% Urea, особено при диабетна кожа, продуктът е тестван в клинично проучване с участието на 64 пациенти с диабет (тип 1 и 2) на възраст между 20 и 70 години (средната възраст е 56,7 години). Участниците в проучването страдат от суха до много суха кожа и нанасят лосиона върху ръцете, краката и стъпалата два пъти дневно в продължение на две седмици.

Основни изводи

Лекарите и участващите диабетици потвърждават ефективността на продукта.

Дерматолог (ръце и крака)

Оценка на дерматолога (ръце и крака)
Състоянието на кожата показа значително подобрение след двуседмично приложение – както по отношение на сухота, така и на лющене.

Виж повече

Дерматолог (стъпала)

Оценка на дерматолога (стъпала)
Състоянието на кожата показа значително подобрение след двуседмично приложение – както по отношение на сухота, така и на лющене.

Виж повече

Пациент (ръце и крака)

Самооценка на пациента (ръце и крака)
След две седмици самите диабетици забелязаха значително подобрение в състоянието на кожата си. Сухотата, усещането за стегната кожа, изтръпването, сърбежът и паренето значително намаляват. И в резултат на подобрението на състоянието на кожата контролната група заяви, че би препоръчала продукта на други хора. Повечето от участниците в контролната група се изказаха положително за използването на лосиона.

Виж повече

Пациент (стъпала)

Самооценка на пациента (стъпала)
След две седмици самите диабетици забелязаха значително подобрение в състоянието на кожата си. Сухотата, усещането за стегната кожа, изтръпването, сърбежът и паренето значително намаляват. И в резултат на подобрението на състоянието на кожата контролната група заяви, че би препоръчала продукта на други хора. Повечето от участниците в контролната група се изказаха положително за използването на лосиона.

Виж повече

Допълнителни резултати от проучването за самооценка

От 64-те участващи пациенти с диабет:

 • 98% заявяват, че продуктът е подходящ за диабетици
 • 95% потвърждават, че продуктът се понася добре от диабетна кожа
 • 94% казват, че продуктът осигурява интензивно овлажняване
 • 89% казват, че продуктът успокоява и се грижи за кожата
 • 88% казват, че продуктът осигурява възстановяването на кожата
 • 84% казват, че продуктът укрепва кожната бариера
 • 78% казват, че продуктът намалява сърбежа

Обобщение

Изключителната ефективност на Eucerin UreaRepair PLUS Лосион 10% Urea е клинично и дерматологично доказана чрез проучване върху засегнатите от болестта пациенти:

 • Продуктът помага за облекчаване на симптомите на диабетната кожа
 • Текстурата на продукта го прави лесен и приятен при нанасяне
 • Продуктът предлага ефективно и безопасно решение за грижа за диабетната кожа

Източници

1 IDF Diabetes Atlas (7-мо издание): глобален доклад, публикуван от Международната диабетна федерация (IDF), Брюксел, Белгия (2015 г.)

2 Международна диабетна федерация. IDF Diabetes Atlas. Пето издание. Брюксел (2011)

2 Huntley A (1993) Cutaneous manifestations of diabetes mellitus. Diabetes Metab Rev 9:161–176

3 Goyal A, Raina S, Kaushal SS et al. Pattern of cutaneous manifestations in diabetes mellitus. Indian Journal of dermatology 201; 55:39-41

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.

За цялостна грижа