Предишната серия Eucerin Volume Filler сега носи наименованието Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift

Зад науката на Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift

Структурата на кожата се променя с напредване на възрастта: първо се появяват фини линии и бръчки, които с течение на времето стават по-дълбоки. Постепенно намаляват обемът и плътността на кожата, нейната сияйност, а по-късно – и еластичността ѝ. 

Серията Eucerin Hyaluron-Filler + Volume Lift е специално разработена, за да адресира загубата на обем, по-слабо дефинирания лицев контур, отпусната кожа и дълбоките бръчки. Формулата комбинира три активни съставки – Магнолол, Олигопептиди и Хиалуронова киселина – като запълва дълбоките бръчки и подобряват лицевия контур, придавайки лифтинг ефект. Кожата е видимо по-гладка и стегната.

Историята зад Eucerin Hyaluron-Filler + Volume Lift

С напредване на възрастта хормоналните нива се променят и придаващите обем клетки намаляват – както по размер, така и по брой, което води до загуба на обем и промяна в лицевия контур. В допълнение към отпускането, кожата става по-предразположена към сухота и дълбоки бръчки. 

„Стареенето е напълно естествен процес и не можем да направим много по отношение на вътрешните фактори като генетична предразположеност и хормонални промени, които водят до загуба на обем”, обяснява Андреа Шьолерман, доктор по медицина, клиничен експерт в Eucerin. „Но има много външни фактори, които също играят роля в загубата на обем и ние вярваме, че с един цялостен подход към грижата за кожата и режим на ежедневна грима с използване на правилните продукти можем да управляваме и намаляваме ефекта на тези външни фактори върху кожата”.  

Отпуснатата кожа и загубата на лицеви контури са често срещани проблеми, свързани със стареенето, но с изключение на инвазивните дерматологични процедури, по-рано имаше твърде малко локални продукти, специално предназначени за справяне с този проблем.

Филър за обем  – учени на работа
Учени на Eucerin се заемат да създадат неинвазивно решение за загубата на обем
Eucerin Hyaluron-Filler + Volume Lift: Магнолол
Отправната точка за Eucerin Hyaluron-Filler + Volume Lift е Магнолол

Кои са активните съставки в Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift?

Предизвикателството при разработване на Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift е да се идентифицират активните съставки, които биха действали върху многото причини за намаляване на обема, дефинирайки лицевия контур и придавайки лифтинг ефект, като също така запълват дълбоките бръчки. 

„Нашето проучване се фокусира върху това как да забавят процесите, които водят до загубата на обем в кожата”, казва Андреа. „Отправната точка беше естествена съставка, наречена Магнолол”, добавя тя. „Тя се извлича от кората на дървото магнолия и ин-витро изследвания доказват, че е високоефективна в увеличаване на синтеза на колаген и размера на придаващите обем клетки в дермалните слоеве на кожата ни”.

Eucerin Volume Filler: повишава броя на придаващите обем клетки
Магнололът увеличава броя на придаващите обем клетки (ин витро изследвания)
Eucerin Hyaluron-Filler + VOLUME-LIFT: повишава броя на придаващите обем клетки
Магнололът увеличава размера на придаващите обем клетки (ин витро изследвания)

След това екипът проучва съставки, които могат да спомогнат за засилване на структурата на кожата. „С напредване на възрастта регенерацията на клетките и производството на колаген започват да се забавят”, обяснява д-р Шьолерман. „Тествахме различни пептиди и избрахме Олигопептиди, които се извличат от плодовете на анасона. Този конкретен вид естествен пептид има свойството да стимулира и подкрепя производството на колаген. Той подобрява метаболизма на кожата, активира връзките между клетките и спомага за засилване на съединителната тъкан”. 

Формулата Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Filler е допълнително обогатена с Хиалуронова киселина
. „Тя е отличен хидратиращ агент”, обяснява д-р Шьолерман. „Добавянето ѝ към нашата формула спомага за подобряване на хидратацията на кожата, за нейното заглаждане и за запълване на дълбоките бръчки. Чрез комбинирането на тези три активни съставки в мощна формула, ние успяхме да разработим продуктова серия, която действа върху редица фактори, отговорни за загубата на естествен обем”.

Впечатляващи резултати за Eucerin Hyaluron-Filler + Volume Lift

Серията доказва в клинични и дерматологични проучвания, че действа върху конкретните слоеве от кожата, където възниква загубата на обем. Магнололът увеличава размера и броя на придаващите обем клетки1, Олигопептидите засилват колагеновата мрежа1, а Хиалуроновата киселина стимулира хидратацията и запълва дълбоките бръчки.  

Серията включва дневни кремове, нощен крем и околоочен крем. “Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift спомага за справяне със загубата на обем, повдига кожата и видимо намалява дълбоките бръчки”, казва в заключение д-р Шьолерман. „Тя осигурява локална алтернатива на инвазивни терапии и може да се използва в комбинация с дерматологични терапии, за да удължи ефекта им”.  

1 Ин витро изследвания