Зад завесите на науката – На Eucerin DermoPURIFYER

чете се за 3 минути
Виж повече

Един нов подход към грижата за кожата при проблемна кожа с акне

Акнето не е просто кожен проблем. Тъй като засяга най-вече лицето, то може да повлияе на самочувствието и увереността на хората с проблемна кожа, особено през пубертета, когато акнето е най-широко разпространено. Макар да съществуват медицински решения, те могат да  имат странични ефекти като изсушаване на кожата, както и да не са задължителни за всеки човек със склонна към акне кожа. Eucerin разработи серия козметика за проблемна кожа, която може да се използва както заедно със стандартни лекарствени средства против акне така и самостоятелно.

При разработването на оптималната грижа за проблемна кожа с акне специалистите на Eucerin взеха под внимание четирите фактора, отговорни за симптомите: хиперкератоза (нарушено отделяне на мъртвите клетки на кожата), себорея (увеличено производство на себум), микробна колонизация (повишен бактериален растеж) и възпаление на кожата.

Разработване на уникална комбинация от активни съставки

Нашата цел беше да идентифицираме активни съставки, които могат да се комбинират, за да имат въздействие върху всичките четири фактора,

казва д-р Франк Рипке, ръководител на отдел "Научно управление" на Eucerin.

"За произвежданата от човешкия организъм аминокиселина, наречена L-карнитин, е известно, че има свойството да ускорява метаболизма на мастните киселини и да намали тяхната способност да формират себум. Двадесет и една доброволки (на възраст 22-56 години) с мазна и лъщяща кожа на лицето бяха включени на случаен принцип в контролирано проучване. Два пъти дневно (сутрин и вечер) доброволките нанасяха козметична формула, съдържаща 2% L-карнитин, или несъдържащ активни съставки носител, върху двете страни на лицето си. Резултатите показват, че след три седмици третиране, L-карнитинът значително намалява отделянето на себум в сравнение с контролния продукт."

Противовъзпалителни и антибактериални съставки

Освен това проведохме ин витро и ин виво тестове за проверка на клиничната ефикасност на Ликохалкон А при остри и хронични възпалителни състояния на кожата.

"За борба с повишения бактериален растеж извършихме ин витро изследвания на антибактериалния ефект на Декандиола. При това изследване човешки кожни клетки бяха третирани или с несъдържащ активни съставки носител, или с реалния продукт в продължение на 20, 60 или 180 минути. След третирането изследваните клетки се поставят на агар стъкла и се култивират в продължение на пет дни, преди да бъдат преброени колониите.

"Тествахме тази уникална комбинация от активни съставки и резултатите са изключителни", казва Франк Рипке, "Установи се, че Декандиолът е изключително ефективен за намаляване на бактериите."

Тестване на комбинацията от активни съставки

В Университетската болница в Любек, Германия, набрахме 60 доброволци на възраст 14-40 г. (40 жени и 20 мъже) с лека до средно тежка форма на акне. Всеки от тях имаше по 10-25 възпалителни лезии - пъпки, пустули, нодули - в областта на лицето.

При двойно-сляпо, контролирано с неутрален носител проучване на случаен принцип, продължило 8 седмици, участниците нанасяха тестовите продукти (верум или контролен носител) два пъти дневно. Не бяха прилагани никакви други продукти за грижа за кожата, локални или системни лекарства срещу акне, като единствените използвани продукти за почистване на кожата бяха Eucerin DermoPURIFYER Почистващ гел и Eucerin DermoPURIFYER Тоник.

Клиничните резултати бяха изключително обнадеждаващи, със значително намаляване на възпалителните лезии и себум и - не по-малко важно - с ясно изразено подобрение в качеството на живот на групата, ползваща верума (реалния продукт)


Обобщавайки резултатите, Франк Рипке казва: "Нашата цел беше да намерим активни съставки, които биха могли да се справят едновременно с четирите симптома на акнето. Бяхме възхитени от резултатите, получени чрез нашата уникална комбинация от противовъзпалителни, антибактериални и контролиращи себума съставки."

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.