Д-р Райнер Волбер, ръководител на отдела

Зад науката на Eucerin

Предисторията на нашата нова серия продукти за грижа за скалпа и косата

Eucerin има установени традиции в използването на най-новите научни открития за разработване на ефективни решения за грижа за кожата при кожни проблеми като сухота, атопичен дерматит и чувствителна кожа.

Затова, когато идентифицирахме микровъзпаленията като общ фактор при повечето проблеми и нарушения на скалпа, бяхме убедени, че можем да използваме своя опит, за да осигурим решение на някои от най-разпространените - и най-притеснителни - състояния на косата и скалпа.

Изследванията показват, че комбинация от подходящия шампоан и продукти за третиране на скалпа успешно подобрява състоянието на тази част от кожата и прави косата ви мека, здрава и лъскава.

"Микровъзпаленията са леки възпаления на кожата", обясни д-р Райнер Волбер, ръководител на отдела "Научни изследвания и разработване на продукти" на Eucerin. "Всъщност те са толкова малки, че са невидими. Но когато се появят по скалпа, те правят кожата по-уязвима към всякакви други проблеми - от пърхот, сухота и сърбеж до изтъняване на косата и косопад."

Научноизследователски център "Байерсдорф", Хамбург
Научноизследователски център "Байерсдорф", Хамбург.
Жена гледа през микроскоп
Активната съставка Ликохалкон А е открита в резултат на интензивни изследвания.

Въоръжени с тези знания, научните специалисти на Eucerin тестваха различни активни съставки, за да открият тази, която ефективно облекчава микровъзпаленията.

"Нашите изследвания ни доведоха до едно мощно противовъзпалително средство, наречено Ликохалкон A, което се извлича от растението Glycyrrhiza Inflata", каза д-р Волбер.

"То успешно лекува микровъзпаленията по скалпа и затова е ключова съставка в нашите продукти DermoCapillaire, които не се отмиват от скалпа, за третиране на изтъняването на косата, сухота и сърбеж на скалпа и пърхот.”

Успокояването на тези микровъзпаления създава идеална среда за здрав скалп и растеж на косата, обяснява д-р Волбер.

"Ето защо ние разработихме новите си шампоани DermoCapillaire по същия начин. Техните съставки действат в съчетание с различни продукти за третиране на скалпа. Целта е да се забави изтъняването на косата, да се контролира мазният и сух пърхот и да се успокоят сухотата и сърбежа по скалпа.

Илюстрация на микровъзпаление
1. Микровъзпаление на скалпа
83% твърдят, че "успокоява скалпа след първото нанасяне" DermoCapillaireинтензивен тоник за сух скалп с Урея. 93% твърдят, че "подобрява състоянието на скалпа" DermoCapillaire Интензивен тоник против пърхот.