Зад науката на Eucerin

чете се за 2 минути
Виж повече

Предисторията на нашата нова серия продукти за грижа за скалпа и косата

Eucerin има установени традиции в използването на най-новите научни открития за разработване на ефективни решения за грижа за кожата при кожни проблеми като сухота, атопичен дерматит и чувствителна кожа.

Научноизследователски център "Байерсдорф", Хамбург.
Активната съставка Ликохалкон А е открита в резултат на интензивни изследвания.

Затова, когато идентифицирахме микровъзпаленията като общ фактор при повечето проблеми и нарушения на скалпа, бяхме убедени, че можем да използваме своя опит, за да осигурим решение на някои от най-разпространените - и най-притеснителни - състояния на косата и скалпа.

Изследванията показват, че комбинация от подходящия шампоан и продукти за третиране на скалпа успешно подобрява състоянието на тази част от кожата и прави косата ви мека, здрава и лъскава.

"Микровъзпаленията са леки възпаления на кожата", обясни д-р Райнер Волбер, ръководител на отдела "Научни изследвания и разработване на продукти" на Eucerin. "Всъщност те са толкова малки, че са невидими. Но когато се появят по скалпа, те правят кожата по-уязвима към всякакви други проблеми - от пърхот, сухота и сърбеж до изтъняване на косата и косопад."

1. Микровъзпаление на скалпа

Въоръжени с тези знания, научните специалисти на Eucerin тестваха различни активни съставки, за да открият тази, която ефективно облекчава микровъзпаленията.

"Нашите изследвания ни доведоха до едно мощно противовъзпалително средство, наречено Ликохалкон A, което се извлича от растението Glycyrrhiza Inflata", каза д-р Волбер.

"То успешно лекува микровъзпаленията по скалпа и затова е ключова съставка в нашите продукти DermoCapillaire, които не се отмиват от скалпа, за третиране на изтъняването на косата, сухота и сърбеж на скалпа и пърхот.”

Успокояването на тези микровъзпаления създава идеална среда за здрав скалп и растеж на косата, обяснява д-р Волбер.

"Ето защо ние разработихме новите си шампоани DermoCapillaire по същия начин. Техните съставки действат в съчетание с различни продукти за третиране на скалпа. Целта е да се забави изтъняването на косата, да се контролира мазният и сух пърхот и да се успокоят сухотата и сърбежа по скалпа.

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.

За цялостна грижа