Учен работи в лабораторията.

Зад завесите на науката Eucerin AtopiControl

За острите фази на атопичния дерматит дерматолозите обикновено препоръчват продукти за локално приложение, които по принцип съдържат кортикостероиди. Те са ефикасни и бързодействащи, облекчават сърбежа и възпаленията. Въпреки това тяхното нанасяне трябва да се съобрази с препоръката на лекаря.

Ние, в Eucerin, искахме да проверим дали е възможно да се разработи дермокозметично решение за лек до умерен атопичен дерматит. След месеци задълбочени изследваня ние можем да представим Eucerin AtopiControl.

Откриване на грижа за кожата по време на острите фази на атопичен дерматит

"От проведените изследвания научихме, че страдащите от атопичен дерматит и техните родители търсят подходяща козметична грижа за атопична кожа през спокойните фази и през острите фази", сподели д-р Гита Неуфанг, изследовател, работил върху серията на Eucerin AtopiControl. "Те ни споделяха, че кортикостероидите много им помагат по време на острите фази, но искаха допълнителна и допълваща козметична грижа за кожата, която да подобри състоянието ѝ."

"Решихме да приемем това предизвикателство, въпреки че не беше никак лесно."

Трябваше ни формула, чиито активни съставки да отговарят на нуждите на атопичната кожа.

Малко момиченце чеше обрив на кожата си
Кортизонът ефикасно облекчава сърбежа. Не се препоръчва за по-продължителна употреба, тъй като има негативни странични ефекти.
Учен в лабораторията
След няколко години на изследвания и проучвания Eucerin успя да разработи AtopiControl - ефикасно решение при атопичен дерматит, което не съдържа кортизон.

Активните съставки в Eucerin AtopiControl

Eucerin използва Омега 6 мастни киселини в продуктите си за суха кожа от повече от 15 години. Клиничните проучвания сочат, че формулите с комбинация от масло от вечерна иглика и масло от гроздови семки ефикасно възстановяват нарушената кожна бариера и я предпазват от изсушаване. Дехидратацията е важна причина, поради която атопичната кожа преминава от спокойна в остра фаза. Затова Омега маслата се доказаха като подходяща съставка в новата формула.

Как действат Омеха 6 мастните киселини
Омега 6 мастните киселини възстановяват бариерната функция на кожата

Освен съставка за хидратиране на кожата, формулата се нуждаеше от съставка с антибактериално действие. Учените на Eucerin избраха Декандиола. Той действа срещу staphylococcus aureus, бактерия, която често се среща в атопичната кожа.

Как действа Декандиолът
Декандиолът има антибактериален ефект

Следващият приоритет беше да се справим със зачервяването на кожата. Учените отново се обърнаха към съставка, която е доказала ефикасността си през годините и се използва в продуктите на Eucerin за суха кожа. Ликохалкон А (екстракт от корен на женско биле) е естествен противовъзпалителен антиоксидант. При нанасяне върху раздразнена кожа Ликохалкон А бързо намалява зачервяването и успокоява кожата.

Как действа Ликохалкон А
Ликохалкон А успокоява кожата

Последното парченце от пъзела беше да се открие съставка, която да помогне на кожата да устои на необходимостта от чесане. Ментоксипропандиол (дериват на Ментола) има охлаждащ ефект, който успокоява сърбежа.

Илюстрация как действа Мендоксипропандиолът
Ментоксипропандиол облекчава сърбежа.

Предвид чувствителността на атопичната кожа, очевидно беше необходимо продуктите да са без парфюми, оцветители и парабени.

"Необходими бяха много усилия и време, за да разработим AtopiControl Интензивен успокояващ крем", сподели д-р Неуфанг. "Но с радост можем да кажем, че този продукт клинично доказано подобрява състоянието на кожата през острите фази с възпаление.

Клинично проучване показва, че  AtopiControl Интензивен успокояващ крем има ефект върху атопичната кожа, който е сравним с действието на 1% хидрокортизон крем."

Д-р Неуфанг бърза да изтъкне, че AtopiControl Интензивен успокояващ крем не е лекарство и не може да се използва като негов заместител.

Добрите новини за родителите са, че Eucerin AtopiControl Интензивен успокояващ крем е клинично доказано подходящ за деца и бебета над 3 месеца.
Прочетете повече за атопичния дерматит върху кожата на лицето. Прочетете повече за атопичния дерматит върху тялото.

Жена учен нанася крем върху ръката си - мъж учен я наблюдава.
Eucerin AtopiControl Интензивен успокояващ крем е клинично и дерматологично тестван.
Малко момиче държи плюшена играчка и седи в скута на майка си.
Клинични и дерматологични тестове доказват, че продуктите от серията Eucerin AtopiControl са подходящи за деца и бебета.
Илюстрация на кръга на атопичната кожа.