Зад завесите на науката – Eucerin AtopiControl

чете се за 3 минути
Виж повече

За острите фази на атопичния дерматит дерматолозите обикновено препоръчват продукти за локално приложение, които по принцип съдържат кортикостероиди. Те са ефикасни и бързодействащи, облекчават сърбежа и възпаленията. Въпреки това тяхното нанасяне трябва да се съобрази с препоръката на лекаря.

Ние, в Eucerin, искахме да проверим дали е възможно да се разработи дермокозметично решение за лек до умерен атопичен дерматит. След месеци задълбочени изследваня ние можем да представим Eucerin AtopiControl.

Откриване на грижа за кожата по време на острите фази на атопичен дерматит

Кортизонът ефикасно облекчава сърбежа. Не се препоръчва за по-продължителна употреба, тъй като има негативни странични ефекти.
След няколко години на изследвания и проучвания Eucerin успя да разработи AtopiControl - ефикасно решение при атопичен дерматит, което не съдържа кортизон.

"От проведените изследвания научихме, че страдащите от атопичен дерматит и техните родители търсят подходяща козметична грижа за атопична кожа през спокойните фази и през острите фази", сподели д-р Гита Неуфанг, изследовател, работил върху серията на Eucerin AtopiControl. "Те ни споделяха, че кортикостероидите много им помагат по време на острите фази, но искаха допълнителна и допълваща козметична грижа за кожата, която да подобри състоянието ѝ."

"Решихме да приемем това предизвикателство, въпреки че не беше никак лесно."

Трябваше ни формула, чиито активни съставки да отговарят на нуждите на атопичната кожа.

Активните съставки в Eucerin AtopiControl

Омега 6 мастните киселини възстановяват бариерната функция на кожата

Eucerin използва Омега 6 мастни киселини в продуктите си за суха кожа от повече от 15 години. Клиничните проучвания сочат, че формулите с комбинация от масло от вечерна иглика и масло от гроздови семки ефикасно възстановяват нарушената кожна бариера и я предпазват от изсушаване. Дехидратацията е важна причина, поради която атопичната кожа преминава от спокойна в остра фаза. Затова Омега маслата се доказаха като подходяща съставка в новата формула.

Декандиолът има антибактериален ефект

Освен съставка за хидратиране на кожата, формулата се нуждаеше от съставка с антибактериално действие. Учените на Eucerin избраха Декандиола. Той действа срещу staphylococcus aureus, бактерия, която често се среща в атопичната кожа.

Ликохалкон А успокоява кожата

Следващият приоритет беше да се справим със зачервяването на кожата. Учените отново се обърнаха към съставка, която е доказала ефикасността си през годините и се използва в продуктите на Eucerin за суха кожа. Ликохалкон А (екстракт от корен на женско биле) е естествен противовъзпалителен антиоксидант. При нанасяне върху раздразнена кожа Ликохалкон А бързо намалява зачервяването и успокоява кожата.

Ментоксипропандиол облекчава сърбежа.

Последното парченце от пъзела беше да се открие съставка, която да помогне на кожата да устои на необходимостта от чесане. Ментоксипропандиол (дериват на Ментола) има охлаждащ ефект, който успокоява сърбежа.

Предвид чувствителността на атопичната кожа, очевидно беше необходимо продуктите да са без парфюми, оцветители и парабени.

Eucerin AtopiControl Интензивен успокояващ крем е клинично и дерматологично тестван.
Клинични и дерматологични тестове доказват, че продуктите от серията Eucerin AtopiControl са подходящи за деца и бебета.

"Необходими бяха много усилия и време, за да разработим AtopiControl Интензивен успокояващ крем", сподели д-р Неуфанг. "Но с радост можем да кажем, че този продукт клинично доказано подобрява състоянието на кожата през острите фази с възпаление.

Клинично проучване показва, че  AtopiControl Интензивен успокояващ крем има ефект върху атопичната кожа, който е сравним с действието на 1% хидрокортизон крем."

Д-р Неуфанг бърза да изтъкне, че AtopiControl Интензивен успокояващ крем не е лекарство и не може да се използва като негов заместител.

Добрите новини за родителите са, че Eucerin AtopiControl Интензивен успокояващ крем е клинично доказано подходящ за деца и бебета над 3 месеца.
Прочетете повече за атопичния дерматит върху кожата на лицето. Прочетете повече за атопичния дерматит върху тялото.

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.