Зад завесите на науката – На Eucerin AQUAporin ACTIVE

чете се за 2 минути
Виж повече

Кожата се нуждае от хидратация, за да изглежда и да се чувства добре и да бъде здрава. 
Добрата хидратация на кожата обаче не се постига само с пиене на много вода. Всъщност много по-важно е доколко ефективно влагата достига до местата, където е необходима.

Eucerin проучи един почти революционен начин за стимулиране на собствената хидратираща мрежа на кожата, за да се гарантира, че тя получава така необходимата ѝ хидратация.

Предисторията на едно ново поколение хидратиращи средства

Учените откриха фундаментален принцип на транспортирането на вода от една клетка в друга: Аквапорините.
Центърът за развитие и изследователска дейност "Байерсдорф" е със седалище в Хамбург.

През 2003 г. американският биохимик Питър Агре печели Нобелова награда за химия за своето революционно откритие. Той показа как точно действа осмозата, като откри, че протеините формират микроскопични каналчета в клетъчните мембрани, които улесняват транспортирането на вода и други молекули от една клетка в друга. Тези каналчета се наричат "Аквапорини".

Аквапорините се намират в клетъчната мембрана на различни организми.


От първоначалното му откритие насам са идентифицирани 13 различни вида, като всички те имат способност за бързо транспортиране на до три милиарда молекули вода в секунда към и от клетките. Един вид Аквапорин - Аквапорин 3 (AQP3), е най-често срещан в човешката кожа. Той провежда вода и глицерол през клетките на кожата.

Аквапорините образуват мрежа, която отвежда молекулите вода през различните епидермални слоеве на кожата.

“Нашите учени от Eucerin бяха вдъхновени от това откритие и решени да намерят начин да се стимулира формирането на Аквапорини в клетките на кожата, за да се подобри нейната хидратация.”

Специално бяха отгледани изкуствени модели на кожа, за да може под микроскоп да се откриват и проучват Аквапорините" казва Волбер: “Ние тествахме множество биоактивни вещества, опитвайки се да открием идеалната активна съставка. Ключът се оказа Глюко-глицеролът. Прочетете повече за интензивното търсене на решения от Eucerin.

Намалено ниво на хидратация поради ограничения брой Аквапорини.
Интензивно хидратиране дори и в по-дълбоките епидермални слоеве на кожата благодарение на по-големия брой Аквапорини.

В природата Глюко-Глицеролът (известен също като Глицерил Глюкозид) се използва от някои организми - например синьо-зелените водорасли - за да им помогне да оцелеят в екстремни условия на дехидратация. Научните изследвания доказват, че Глюко-Глицеролът може да проникне в по-дълбоките слоеве на епидермиса на кожата и да стимулира производството на AQP3. Както добавя Волбер: "Трябваше да формулираме Глюко-Глицерол и да разработим ефективни и привлекателни продукти."

Резултатът е уникалната серия Eucerin AQUAporin ACTIVE -хидратиращи продукти за лице и тяло. Задълбочени клинични и дерматологични изследвания с помощта на доброволци със суха и дехидратирана кожа показаха хидратиращото действие на продуктите.

Волбер подчертава факта, че резултатите са: "незабавни и интензивни. Само 24 часа след първата употреба видяхме впечатляващо увеличаване на нивото на хидратация в кожата." Тези полезни въздействия се натрупват с времето, като резултатите демонстрират подобрена хидратация след редовна употреба и - още по-важно - "резултатите са дълготрайни. Кожата продължава да е добре хидратирана известно време,  дори след като доброволците са спрели използването на продуктите."

Както обобщава Волбер "Хидратиращите продукти Eucerin AQUAporin ACTIVE осигуряват на кожата хидратацията, от която тя се нуждае. В дългосрочен план продуктите помагат за подобряване на хидратацията на кожата, засилват бариерната и́ функция и я правят по-устойчива на външни въздействия.”

Медицински изследвания потвърждават добри резултати за хидратацията на кожата след първата и редовна употреба на серията Eucerin AQUAporin.

Аквапорините формират жизнено важна мрежа за хидратиране на кожата. Колкото повече Аквапорини има, толкова по-добре се пренася водата в кожата.

д-р Райнер Волбер, ръководител на отдела "Научни изследвания и разработване на продукти", Eucerin

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.