Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа – Клинично и дерматологично е доказано, че мехлемът ускорява регенерирането на кожата

чете се за 4 минути
Виж повече

Кожата работи усилено, за да защити тялото ни, но в резултат на това може да стане много суха, напукана и раздразнена. Тя се нуждае от спешна грижа и точно това осигурява Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа. „Aqua“ на латински означава „вода“, а „phor“ идва от древногръцката дума „phoros“ със значение на „носител“ или „носач“. Както подсказва името, продуктът предпазва кожата от дехидратация, като й помага да задържа влагата. Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа ускорява регенерацията на кожата и е идеален за широк спектър от кожни състояния. Тази статия разглежда науката, която стои зад тази популярна формула.

Надеждна и препоръчвана

Продуктът Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа е въведен за пръв път в САЩ през 1925 и оттогава досега се радва на успех.

Д-р Александър Филбри, който разработва продукти за тяло за Eucerin, става пряк свидетел на бързото нарастване на популярността на Eucerin Aquaphor.

Има много очевидни причини за големия успех на Aquaphor: неговата ефективност, фактът, че това е мехлем, който не съдържа вода, създава идеална среда за регенериране на повредена или раздразнена кожа, поносимост на раздразнената кожа към него и не на последно място многобройните му приложения.

Уникалният начин, по който действа продуктът, го прави подходящ за широк спектър от кожни състояния. Клинично и дерматологично доказано е, че Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа ускорява регенерацията на кожата, като подпомага възстановяването на изключително суха, повредена или раздразнена кожа.

„Решението на Eucerin за увредена кожа действа по няколко начина, за да подпомогне възстановяването на кожата“, обяснява д-р Фибри. „Когато кожата е раздразнена, суха или напукана, осигуряването на правилните условия за регенерация на кожата е от жизненоважно значение.“ Той обяснява как Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа създава идеална среда за регенерация на кожата. „Безводната формула създава полуоклузивна защитна бариера върху кожата, която регулира скоростта на загуба на водни пари и помага на кожата да задържа влагата, от която се нуждае.“

Формулата включва активни съставки, които спомагат за ускоряване на регенерацията на кожата. Д-р Фибри обяснява, че глицеринът е известен с това, че улеснява регенерирането на кожата и глицеринът има овлажняващи свойства, които подобряват естествената бариера на кожата.

Как действа Aquaphor Eucerin

  1. Създава защитна бариера, която укрепва собствената бариера на кожата
  2. Полуоклузивната бариера поддържа естественото прехвърляне на водна пара и кислород към и от кожата  

Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа – истинска многофункционалност

„Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа не само помага за възстановяването на много суха, напукана и раздразнена кожа“, обяснява д-р Фибри, „но и подобрява състоянието на кожата и я успокоява.“ Това го прави идеален за широк кръг от кожни състояния, което включва успокояване на суха или ожулена кожа, включително деликатната бебешка кожа. Продуктът може да се използва и за успокояване на кожата, раздразнена след химически пилинг или лазерни процедури, но трябва да се прилага само след като кожата реепителизира (медицинският термин за възстановяване и заздравяване на тъканите). Д-р Филбри също добавя, че Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа „може да помогне на спортистите да се грижат за кожата, която е склонна към триене, образуване на мехури и други кожни състояния, които се появяват в резултат на чести физически упражнения.“

Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа се понася добре от чувствителна и нежна кожа, както и от кожа, която не е склонна към образуване на комедони. Освен това не съдържа аромати и консерванти. 

„Формулата съдържа минимален брой съставки“, добавя д-р Филбри, „така че е достатъчно нежна, за да бъде нанасяна и върху силно раздразнима кожа“.

Доказана ефикасност и поносимост

Няколко дерматологични изследвания са доказали ефикасността и поносимостта към Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа:

Цялостна ефективност
10-дневно клинично изпитване с извадка от 25 души на възраст между 18 и 50 години показа, че Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем за увредена кожа значително съкращава времето, необходимо на кожата да се регенерира.

Ефективност при лечение на суха, груба и напукана кожа на ръцете

В следващо 7-дневно клинично проучване, извадка от 17 души редовно нанася Eucerin Aquaphor върху едната си ръка, като оставя другата ръка без третиране. Изследването измери клинично резултатите с помощта на корнеометър (научен инструмент, използван за измерване на хидратацията на кожата), и събра информация чрез обратна връзка с респондентите. Резултатите показаха, че:

  • мехлемът осигурява статистически значимо и забележимо подобрение на състоянието на сухата кожа на ръцете през нощта.
  • с редовно използване за седем дни състоянието на кожата продължава да се подобрява

Цялостна поносимост
Проучване за поносимост сред извадка от 202 души на възраст между 17 и 65 години не показа алергични реакции при употребата на продукта и демонстрира отлична поносимост към него.

Некомедоногенен

В по-нататъшен тест, извадка от 27 души на възраст между 19 и 55 години използва продукта поне веднъж дневно в продължение на четири седмици. Дерматолозите, които анализираха резултатите, заключиха, че мехлемът не е комедоногенен.

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.