Зад науката – Дезодоранти против интензивно изпотяване и дезодоранти за чувствителна кожа

чете се за 2 минути
Виж повече

Интензивното изпотяване не е просто физически проблем, но също и емоционален. То може да повлияе на самочувствието и да се отрази отрицателно върху нашата увереност при общуването с други хора.

Предисторията на новата ни серия продукти

"Обществената стигма е част от проблема," казва д-р Райнер Волбер, ръководител на отдела "Научни изследвания и разработване на продукти" на Eucerin. “Страдащите от това състояние често се чувстват засрамени от симптомите и се притесняват да потърсят помощ. Това обикновено се отнася и до кожните проблеми.

"Затова нашата първа стъпка преди разработването на нови продукти е да поговорим с хората (засегнатите от дадено състояние, дерматолози, психолози), които са най-близо до проблема."

Изследователи на Eucerin интервюираха хора, засегнати от проблема с интензивното изпотяване.
Нашите експерти по грижа за кожата разработиха серия от ефективни и безвредни за кожата продукти.

Специалистите на Eucerin по грижа за кожата проведоха много разговори с хора, страдащи от интензивно изпотяване и  различни кожни проблеми, както и с фармацевти, готови да предложат помощ и съвети. 

Нашите специалисти многократно получиха едни и същи отговори. Страдащите от интензивно споделиха, че за техния проблем няма едно-единствено решение. Те смятаха, че трябва да направят избор: или да използват лекарствен продукт, или да предпочетат по-толерантна към кожата - но може би не толкова ефективна - козметична марка.

"Тази двойна потребност беше нашата отправна точка, когато започнахме да разработваме серията ни дезодоранти против изпотяване", каза д-р. Волбер.

"Eucerin вече има отлична репутация в медицинската грижа за кожата, както и значителен опит в разработването на надеждни и безвредни за кожата козметични продукти."

Максималната ефективност се постига от съвместното действие на Алуминиевия Хидрохидрат и Алуминиевия Хлорид. И двете съставки блокират потните канали.

"По този начин ние стъпихме върху основните си предимства, за да разработим нашата Спрей помпа против интензивно изпотяване със 72-часово действие против интензивно изпотяване и Рол-он дезодорант против силно изпотяване  с 48-часово действие против силно изпотяване.

За продукта Спрей помпа против интензивно изпотяване със 72-часово действие решихме да използвате формула, в която комбинирахме две високоефективни противоизпотяващи съставки с висока концентрация. Алуминиевият Хидрохидрат (ACH) намалява количеството на потта по повърхността на кожата и действа като бариера за бактериите, с което помага за намаляване на неприятната миризма. Алуминиевият Хлорид (AC) прониква по-дълбоко в потните жлези и постига дълготраен ефект.

Рол-он дезодорантът против силно изпотяване  с 48-часово действие също съдържа Алуминиев Хидрохидрат (ACH), както и лек унисекс аромат, и е подходящ за чувствителна и избръсната кожа."

И двата продукта са тествани от хора, страдащи от интензивно изпотяване. Спрей помпата против интензивно изпотяване с 72-часово действие намалява изпотяването при 91% от случаите за период до 72 часа*. Рол-он дезодорант против силно изпотяване предлага 48-часова трайна защита против изпотяване и неприятна миризма.

"За хора с кожни проблеми както и за тези, които в миналото са проявявали непоносимост към дезодоранти, ние предлагаме 24 h Deodorant Sensitive Skin Pump-Spray и 24 h Deodorant Sensitive Skin Roll-On. Тези леки формули не включват потенциални дразнещи вещества като парфюм, алкохол, консерванти и оцветители. 

Всяка формула е специално тествана при пациенти с атопична екзема и псориазис, както и върху хора с чувствителна кожа или непоносимост към дезодорант."

*Клинично проучване за ефикасност с 25 участника, 91% средно намаление на изпотяването.

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.