Зад науката – На Eucerin Anti-Pigment

чете се за 4 минути
Виж повече

Хиперпигментациите са често срещан кожен проблем и може да причинят неудобство, ако са много забележими. Доказано в клинични и дерматологични проучвания, серията Eucerin Anti-Pigment намалява появата на старчески петна (познати още като слънчеви петна), изравнява тена на кожата и я прави по-сияйна. В тази статия д-р Лудгер Колбе, експерт по медицинска грижа за кожата и изследователска и развойна дейност, представя Thiamidol, основната активна съставка във формулата, и обяснява научните факти зад иновативната и ефективна серия Anti-Pigment.

Мелазмата е напълно безобидна, но може да причини неудобство, когато е много забележима.

Какво причинява неравномерния цвят на кожата?

Неравномерният цвят на кожата често е резултат от проблеми с пигментацията, например хиперпигментации. „Хиперпигментациите се причиняват от повишено производство на меланин”, казва д-р Лудгер Колбе. „Кожата ни има специални клетки, наречени меланоцити, които произвеждат тъмния пигмент меланин”, обяснява той. „Той придава на кожата ни нейния цвят и известна естествена защита от слънчевата светлина, но прекомерното излагане на слънце, хормоналните влияния, стареенето и нараняванията по кожата или възпаления могат да причинят свръхпроизводство на меланин и да доведат до хиперпигментация”.

Хиперпигментацията се проявява под формата на тъмни участъци и старчески петна (познати още като слънчеви петна), които придават на кожата неравномерен цвят. Свръхпроизводството на меланин е и основна причина за състояния като мелазма и постинфламаторна хиперпигментация. Д-р Колбе обяснява, че „макар хиперпигментираната кожа обикновено е безобидна, тя може да създаде неудобство и да повлияе върху качеството на живот на засегнатите от това състояние”.

Хиперпигментацията е често срещана по част от тялото, които са често изложени на слънце, като лицето и ръцете

Значимо откритие на учените на Eucerin

На базата на 100-те години експертен опит в медицинската грижа за кожата, д-р Колбе и неговият екип се заемат със създаването на формула, която да осигури решение за хора с неравномерен тен на кожата и проблеми с пигментацията.

„Проведохме огромна програма за скрининг”, обяснява д-р Колбе. „Тествахме над 50 000 потенциални съставки в търсене на активна съставка, която да намалява хиперпигментацията, докато е нежна към кожата.” Ключово значение в изследователския подход на Eucerin има методологията, използвана за тестване на потенциалните съставки. В миналото формулите са тествани върху ензими от гъби, но д-р Колбе и неговият екип настояват активните съставки да се тестват върху човешки ензими като по-точна мярка за оценяване на потенциалната им ефективност.

Учените на Eucerin откриват Thiamidol в търсене на решение против хиперпигментациите

Пробивът идва, когато екипът открива Thiamidol, който има значими и впечатляващи резултат в клиничните и дерматологични изпитвания. „Съставката Thiamidol действа върху основния причинител на хиперпигментациите, като намалява производството на меланин”, обяснява д-р Колбе, „като е ефективен при всички типове и цветове кожа”.

Впечатляващи резултати от серията Eucerin Anti-Pigment

Иновативният и ефективен Thiamidol е ключовата активна съставка в серията Eucerin Anti-Pigment и доказано в клинични и дерматологични проучвания намалява тъмните петна и предотвратява повторната им поява.

„Първите резултати са видими след две седмици и се подобряват постоянно при редовна употреба”, казва Колбе. Той добавя, че „имахме много положителни отзиви относно формулата от хората, които участваха в тестовете”.

Eucerin Anti-Pigment: клинично доказано намаляване на хиперпигментациите

1 Нанасяне на Eucerin Anti Pigment Dual Serum и Дневен крем SPF30 два пъти дневно в продължение на 8 седмици. Показан е пример, отделните резултати могат да варират. Данни на BDF
Eucerin Anti-Pigment намалява тъмните петна и предотвратява повторната им поява

Серията включва дневен крем, нощен крем, серум с двойно действие и локален спот-коректор. Дневният крем съдържа SPF 30 и UVA филтър. Слънцето е причина номер едно за хиперпигментациите, тъй като слънчевата светлина стимулира производството на меланин, така че подходящата ежедневна защита от слънце е ключова стъпка за предотвратяване на появата на старчески петна.

Уникалният Eucerin Anti-Pigment Серум с двойно действие обединява два серума, които действат по различни начини:

  • Thiamidol: ефективна и патентована активна съставка, която действа върху основната причина за хиперпигментация и доказано в клинични и дерматологични проучвания намалява тъмните петна и предотвратява повторната им поява при редовна употреба
  • Концентрирана хиалуронова киселина: едно от най-ефективните хидратиращи вещества в кожата, което спомага привличането и задържането на вода в кожата

Проучване за използване на продукта (PIU)2 за дневния крем и серума показва много положителни резултати. 120 жени на възраст между 25 и 55 години споделят следното след първите две и след това четири седмици редовна употреба:

 

След 2 седмица

След 4 седмици

 

 

 

Продуктът прави тена на кожата ми по-равномерен

97%

97%

Продуктът прави кожата ми сияйна

94%

97%

Продуктът ефективно се справя с тъмните петна

82%

98%

Продуктът предотвратява появата на тъмни петна

84%

97%

2. Beiersdorf AG, PiU, ноември 2017

„Eucerin Anti-Pigment се създава в продължение на десет години и ние сме изключително горди от постигнатото”, казва д-р Колбе. Първите резултати са видими след две седмици и се подобряват постоянно при редовна употреба, което прави серията ефективно дермокозметично решение при много видове хиперпигментации. „В допълнение”, казва Колбе в заключение, „Eucerin Anti-Pigment може да се използва в допълнение към дерматологични терапии като химичен пилинг и лазерна терапия, за да спомогне за ефекта и продължителността на резултатите”.

Нашите ценности

Пионери в грижата за кожата

Ние предлагаме холистичен дермо-козметичен подход, за да защитим кожата Ви и да я поддържаме здрава и сияйна.

Препоръчани от дерматолози

Ние работим заедно с дерматолози и фармацевти по целия свят, за да създадем иновативни и ефективни продукти за грижа за кожата, на които те могат да се доверят и препоръчат.

Ангажирани с иновации

Повече от 100 години сме се посветили на изследвания и иновации в областта на науката за кожата. Ние вярваме в създаването на активни съставки и успокояващи формули с висока поносимост, които работят, за да Ви помогнат да живеете живота си по-добре всеки ден.

За цялостна грижа