Жена учен в лаборатория

Намиране на решения и постигане на пробив

Разбирането на физиологията и функциите на кожата и намирането на ефикасни активни съставки са важни стъпки в разработването на иновативни продукти в медицинската козметика. Това включва задълбочена изследователска дейност. Комбинирането на различни научни дисциплини с изследователска дейност и открития в областта на дерматологията гарантира, че Eucerin определя свои собствени стандарти по отношение на съвременните решения в грижата за кожата.

 

Търсенето на най-ефикасните активни съставки

Какво прави продуктите за грижа за кожата на Eucerin толкова ефикасни? Ядрото на всеки продукт на Eucerin е т.нар. „ключов актив” – активната съставка.

Защото активното намаляване на появата на бръчки или вредите от слънчевите лъчи или справянето със склонната към акне кожа изисква силни формули в ефикасни вещества. Така че когато става дума за разработване на нов продукт, изследователските ни екипи първо определят оптималните ключови съставки, които биха повлияли съответния проблем на кожата. Това не е лека задача, тъй като изисква интензивно и усилено проучване и процедури по изпитване, които могат да отнемат няколко години.

Жена учен гледа през микроскоп
Учените на Eucerin търсят „ключовите активи” – ядрото на всеки продукт.
Учени държат колба
Намирането на „ключовите активи”, които да подкрепят кожата ни, е основният фокус в целия процес по разработване на продукти на Eucerin.

„Ключовите активи”: Ключът към подобряване на кожата

За да постигнат тази цел, над 500 учени на Beiersdorf работят по разкодирането на сложните процеси, които протичат в кожата и проучване на метаболитните процеси, които протичат в индивидуалните кожни клетки. Ефикасните активни съставки – както такива, които се съдържат в кожата, така и съставки от други източници, са ключът към стимулиране на естествените процеси в кожата, за да се запази тя блестяща и с младежки вид. Продуктите на Eucerin защитават и поддържат здравата кожа.

Провеждат се всеобхватни изпитвания, за да се провери дали кожата ще реагира на активната съставка, която трябва да пасне като ключ в ключалка, за да постигне необходимия резултат. Веществото може има за цел борба с възпалението, ускоряване на обновяването на клетките на кожата в кремовете против бръчки или борбата с други конкретни проблеми на кожата.

Учени тестват крем
Разработването на продукти е специален процес в Beiersdorf. Дерматолози и изследователи провеждат всеобхватни тестове с цел гарантиране на здрава и блестяща кожа.

Глюко-глицерол

Технология, вдъхновена от спечелило Нобеловата награда откритие: През 2010 г., награденото с Нобелова награда откритие на аквапорините – малки канали в мембраните на епидермалните клетки – вдъхнови иновация в хидратацията на кожата: активната съставка глюко-глицерол (молекула, произвеждана от микроорганизми като синьо-зелените водорасли) стимулира образуването на нови аквапорини (малки водни канали) в кожните клетки, като по този начин подкрепя естествената хидратираща мрежа на кожата. Способността за подобряване на хидратацията е особено подходяща при грижата на суха и много суха кожа. Съдържа се в Eucerin AQUAporin Хидратиращ крем за лице за нормална и смесена кожаComplete Repair и Men Хидратиращ крем за лице.

Илюстрация на хидратирана и дехидратирана кожа

Урея

Хидратиращата съставкаУреята е вещество, което влиза в естествения състав и е част от нейните естествени хидратиращи фактори (NMF). Недостигът на урея води до увеличена загуба на хидратация, като клинично сухата кожа има 50% по-ниска концентрация на урея отколкото здравата кожа. Обогатяването на кожата с урея може значително да компенсира този недостиг. Продуктите за грижа за кожата с урея могат да компенсират чрез увеличаване на капацитета за привличане на водните молекули, като по този начин подобряват или нормализират състоянието на сухата или дехидратирана кожа. Eucerin пуска на пазара първите си продукти със съдържание на урея през 1991 г., използвайки метод на ефикасна стабилизация. Можете да откриете урея в продуктите Eucerin Hyal-Urea и Complete Repair.

Hyaluronic Acid

Съставката против стареене: Уникалната комбинация от късоверижна и дълговерижна хиалуронова киселина цели справяне с пълен наречен разрез от бръчки: от тепърва появяващите се до най-дълбоките и ясно изразени линии. Формулата, която комбинира двойствения подход, съдържа също биоактивен глицин сапонин, който доказано стимулира естествения синтез на хиалуронова киселина*. В резултат, гладкостта на кожата се увеличава, а линиите и бръчките са видимо намалени. Можете да откриете хиалуронова киселина (наред с други съставки) в продуктовата линия Eucerin Hyaluron-Filler.

* данни от лабораторни изпитвания

Илюстрация на кожата преди и след използването на Eucerin Hyaluron-Filler
След проникване на активните съставки с кожните слоеве, кожата изглежда изпълнена и изгладена.

Ликохалкон A

Съставка с разнообразно действие: Ликохалкон A е мощно биологично вещество, което се извлича от екстракт на корен на растението лакрица Glycyrrhiza inflata, и притежава няколко полезни за кожата качества: антиоксидантно, предотвратяващо дразненето и противовъзпалително. Изгражда антиоксидантно депо в дълбокия епидермален слой и осигурява доказана защита за кожните клетки от негативния ефект на свободните радикали, предизвикан от слънцето. Тази много важна съставка се използва в много продукти на Eucerin, като например  слънцезащитните, продуктовите линии AtopiControl  и DermoPURIFYER.

Намирането на нова ключова съставка, която пасва като ръкавица на състоянието, определено от физиологията на нашата кожа толкова добре колкото ликохалкон A в случая на Eucerin, се случва толкова рядко, колкото намирането на игла в купа сено.

д-р Райнер Волбер, Ръководител на изследователската и развойна дейност в Eucerin

Нашата изследователска дейност

 1. Илюстрация на ръка и лупа

  Разбиране на кожата: Искаме да поддържаме кожата Ви здрава и блестяща – научете за тази наша мисия и страст. Научете повече

 2. Илюстрация на колба и микроскоп

  Намиране на решения: Търсим най-подходящото и най-доброто – защото Вашата кожа го заслужава.

 3. Илюстрация на две бурканчета с продукти

  Разработване на продукт: Открийте повече за пътя от формула до продукт. Научете повече

 4. Илюстрация на мъж със стетоскоп

  Безопасност и ефикасност: Как Eucerin може да гарантира безопасен и добре понасящ се от кожата продукт? Научете повече